Nogomet
0

Oproštaj Scolarija

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Četvrtfinalni susret Evropskog nogometnog prvenstva protiv Njemačke bio je posljednji za Luisa Felipea Scolarija na klupi selekcije Portugala.

Scolarijev tim je poražen sa 3:2 i tako završio takmičenje na kontinentalnom šampionatu u Austriji i Švicarskoj, ali iskusni trener kaže da nema za čime da žali, kao i da igračima nema šta da zamjeri.

“Dali smo sve od sebe, kao i uvijek. Ušli smo među osam najboljih ekipa u Evropi, što je, ipak, daleko od onoga što smo ostvarili prije četiri godine. Mogli smo više, ali moj oproštaj od reprezentacije Portugala nije tužan, jer su igrači dali sve od sebe”, rekao je Scolari, koji karijeru nastavlja u londonskom Chelseaju.

Scolari priznaje da je njegov tim protiv Njemačke napravio previše grešaka u odbrani.

“Napravili smo greške kod golova Nijemaca, mada tvrdim da je kod trećeg gola bio faul.Izgubili smo, ali nismo razočarali igrom. Napuštam tim čiste savjesti. Uvijek sam dao sve od sebe i danas nije bio izuzetak. Portugalu želim samo najbolje. Ponosan sam na moje igrače. Ko zna, možda se jednog dana vratim u zemlju koja me je tako lijepo primila”, izjavio je Scolari.