Karijera mu nije ugrožena
0

Operacija srca Antonija Cassana je bila vrlo uspješna

Totalsport
Antonio Cassano (Foto: AP)
Antonio Cassano (Foto: AP)
Doktor Mario Carminati potvrdio je za medije da je operacija srca Antonija Cassana, koju je on izveo, bila vrlo uspješna.

"Operacija je prošla u najboljem redu, bez ikakvih problema", rekao je doktor Carminati koji se smatra jednim od najboljih doktora kardiologije u Italiji.

Cassanu je dijagnosticirana svojevrsna rupa između lijevog i desnog atrija koja je omogućavala krvi da "pobjegne" u tu rupu, te uzrokuje zgrušavanje. Inače ta se rupa nakon rođenja sama zatvara, ali kod Cassana očito to nije bio slučaj.

Doktor Nereo Bredolin s odjela neurologije rekao je da će ožiljak od operacije postupno nestati. Cijeli zahvat trajao je 35 minuta. Medicinski izvori nagovještaju da će Talijan napustiti bolnicu najranije u nedjelju.

Cassano će s travnjaka izbivati četiri do šest mjeseci što stavlja veliki znak upitnika nad njegov nastup na Evropskom prvenstvu iduće godine. Potpredsjednik Milana Adriano Galliani priznao je da je uvelike strahovao za karijeru njegovog napadača.

"Bio sam jako zabrinut, ali njegova karijera nije ugrožena", bile su riječi Galliana nakon operacije i razgovora s liječnikom.