Novac za pripreme fudbalera
0

Općina Centar izdvojila 25.000 KM za FK Sarajevo

Sarajevo-x.com
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor FK Sarajevo Dino Selimović potpisali su protokol o realizaciji granta iz budžeta Općine Centar namijenjenog Fudbalskom klubu Sarajevo u iznosu od 25.000 KM za pripreme fudbalera tokom zimske pauze.

Tim povodom načelnik Bećirević i njegova pomoćnica za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero primili su u četvrtak u Općini Amira Rizvanovića, predsjednika Upravnog odbora Kluba i Edisa Kusturicu, člana Upravnog odbora FK Sarajevo.

Ovom prilikom je predsjednik Rizvanović zahvalio na podršci koju načelnik Bećirević i Općina Centar pružaju radu ovog sportskog kluba i dodao da ova pomoć dolazi u pravom trenutku dok su igrači u Čitluku, gdje se pripremaju za proljetni dio sezone, koja počinje 3. marta ove godine utakmicama 16. kola Premier lige BiH.

"Osim adekvatne fizičke pripreme igrača, u Čitluku je predviđeno odigravanje dvije utakmice protiv ekipa koje nastupaju u Prvoj ligi Federacije BiH. Nakon toga tim se vraća u Sarajevo na pripremne utakmice, gdje nas čekaju jači protivnici, dok je okončanje priprema planirano u Međugorju", kazao je Rizvanović.

Općina Centar, koliko to dozvoljavaju njene finansijske mogućnosti, duži niz godina pomaže rad Fudbalskog kluba Sarajevo, čije sjedište se nalazi na području ove općine.

Jedna od nedavno realizovanih donacija Općine Centar bila je u iznosu od 15.000 KM za obilježavanje 65. godišnjice postojanja i rada FK Sarajevo' u oktobru prošle godine.