Amar Osim o Branitelju
0

FOTO / "Oni su opasna ekipa, igrat ćemo u najjačem sastavu"

Piše: D. B.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Povodom prve utakmice četvrtine finala Kupa BiH između Željezničara i Branitelja, koja se igra u četvrtak na stadionu "Grbavica", održana je pres-konferencija na kojoj su svoje mišljenje sa novinarima podijelili menadžer Amar Osim i bivši kapiten "plavih" Bulend Biščević, koji je predstavio novi dres tima.
Sa današnje press konferencije FK Željezničara (Foto: Sarajevo-x.com)
Sa današnje press konferencije FK Željezničara (Foto: Sarajevo-x.com)
Nakon što je njegov Željezničar u osmini finala Kupa BiH izvukao mostarski Branitelj, klub koji je član Druge lige Jug, Osim je pozvao na ozbiljnost pred ovu utakmicu.

"Ovo je jako važna utakmica za nas. Ulog je izuzetno velik, ulazak u četvrtfinale Kupa BiH. U prvom susretu moramo pokazati želju za pobjedom i ostvariti dobar rezultat. Za to nam je također potrebna podrška naših navijača. Nadam se da će doći u velikom broju. Naše pripreme su identične onim koje prolazimo prije susreta sa ekipama iz Premijer lige. Utakmicu ćemo odigrati u najjačem sastavu", rekao je Osim.

Na raspolaganju za sutrašnju utakmicu neće imati tri igrača. Radi se o Čoliću, Popoviću i Svraki. Dobre vijesti su da se u tim vraćaju Kerla, Radovanović i vjerovatno Mešić.

Menadžer "plavih" se osvrnuo i na ekipu Branitelja.

"Branitelj je ekipa koja igra veoma dobro. Ne treba se opuštati zbog činjenice da igraju u nižem rangu takmičenja. Mislim da nema razlike u kvaliteti između njih i većine ekipa iz Premijer lige. Gledao sam njihove utakmice protiv Leotara. Bili su i više nego ravnopravan protivnik i zasluženo su prošli dalje. Mi jesmo favoriti, ali ja ne očekujem visoku pobjedu. Oni su opasna ekipa. Imaju ambicioznog trenera koji zna šta hoće. Moramo nametnuti svoju igru. Naše prednosti su brzina i fizička sprema. Dakle, iako su gosti odlična ekipa, rezultat ovisi o Željezničaru. Najbitnije je da prođemo dalje", dodao je on.

Osim je ovom prilikom govorio i o ambicijama Željezničara ove sezone. Kako je rekao, ekipa će pokušati do zimske pauze zauzeti što bolju poziciju na tabeli i približiti se vodećim ekipama. Osnovni cilj za sada je proći u polufinale Kupa BiH i imati što manji bodovni zaostatak u ligi. Nakon pauze, Željezničar će učiniti sve da osigura izlazak u Evropu i pokuša odbraniti titulu prvaka BiH.

Sa današnje press konferencije FK Željezničara (Foto: Sarajevo-x.com)
Sa današnje press konferencije FK Željezničara (Foto: Sarajevo-x.com)
Bivši igrač, a sadašnji direktor marketinga Željezničara, Bulend Biščević, iskoristio je ovu priliku i novinarima predstavio novi dres tima sa "Grbavice". Novost je promjena u dizajnu, a promijenjen je i logo proizvođača Legeae. Također, navijači i simpatizeri će u prostorijama FK Željezničar moći kupiti komplet koji uključuje originalni dres i šorc. Cijena kompleta, koji je moguće naručiti i putem oficijelne web-stranice ovog kluba, je 90 KM.