Jose Mourinho
0

VIDEO / "Onaj ko kritikuje mene, kritikuje dokazni materijal"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Trener nogometaša Real Madrida poslužio se multimedijalnim argumentima, fotografijama i videosnimkom Pepeova prekršaja nad Danijem Alvesom na press-konferenciji u petak.

Dokazne materijale, poput sudskog vještaka, Mourinho je naveo novinarima kako bi argumentirao da je njegov igrač kažnjen crvenim kartonom za nepostojeći prekršaj:

"Neka umjesto mene govore slike, jer slike su puno vrednije od riječi. Nemam vam više oko ovoga ništa za reći. Rekao sam apsolutno sve što sam imao odmah nakon utakmice. Ko god kritikovao moje riječi, kritikuje fotografije i videosnimke. Drugim riječima, tako tvrdi da su ove fotografije "fotošopirane" i videosnimci preuređeni", rekao je novinarima Mourinho pozvavši ih još jednom neka pogledaju videosnimku i "hiljade fotografija" duela koje su izašle u nebrojenim medijima.

Nije, isto tako, niti riječju želio prokomentarisati istražni postupak koji je protiv njega pokrenula Evropska nogometne federacija (UEFA).

Zato je rekao da ga sve što se izdogađalo tokom utakmice i nakon nje dodatno motivira na uspjeh s Realom.

"Imam sada još više motiva ostati s Real Madridom. Realova je majica bijela, a bijelo ima simbolično značenje. Također, u vrlo sam dobroj formi. Moje je zdravlje savršeno i radim predano kao i dosad."