Vlasnik Fiorentine
0

"Omiljeni sport u Italiji je pričanje o sucima"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Vlasnik Fiorentinine nogometne ekipe Diego Della Valle odlučio je stati na kraj pričama o sudijskim zavjerama, premda je njegova ekipa nedavno sudijskom greškom gurnuta u poraz.

Dogodilo se to na Allianz Areni na kojoj je Bayern slavio pobjedu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Pobjednički pogodak Miroslava Klosea na asistenciju Ivice Olića u 89. minuti postignut je iz "debelog" ofsajda, procjenjenog na otprilike dva metra.

Sudiije i njihove odluke isplivali su na površinu tokom prošloga vikenda i duela Intera i Sampdorije. Utakmica 25. kola završila je 0-0 uz dva isključena Interova nogometaša u prvom poluvremenu utakmice. Sudija dvoboja Tagliavento isključio Milanezima dvojicu unutar svega sedam minuta igre. Walter Samuel dva je žuta kartona dobio u 28. i 31. minuti, a Samuel Cordoba u 33. i 38.

Ipak, Della Valle smatra da priče o sudijama treba zaustaviti.

"Naš bi posao trebao biti unaprijediti situaciju, a ne obratno. Mi nećemo više razgovarati o sudijama , pa cijeli je svijet vidio što se dogodilo u Münchenu. Samo, nisam siguran hoće li priče i prestati, jer komentiranje sudijskih odluka je sport broj jedan u Italiji", zaključio je.