Nogomet
1

Olympiakos tuguje: Anderlecht posljednji putnik u osminu finala Evropske lige

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Anderlecht je pobjedom nad Olympiakosom u gostima nakon produžetaka (2:1) izborio učešće u osmini finala Evropske lige gdje su ranije plasman izborili Braga, Fenerbahce, Athletic Bilbao, Sparta Prag, Lazio, Bayer Leverkusen, Liverpool, Valencia, Shakhtar, Manchester United, Borussia Dortmund, Tottenham, Basel, Villarreal i Sevilla.

Susret između Olimpyakosa i Anderlechta odlučen je nakon produžetaka. Strijelac za domaći tim na "Georgios Karaiskakis" stadionu bio je Fortounis u 29. minuti iz penala, a do kraja meča rezultat se nije mijenjao, pa su uslijedili produžeci pošto je prvi okršaj u Belgiji priprao Anderlechtu koji je slavio istim rezultatom.

Veliko slavlje belgijskom timu donio je Acheamponga koji se sa dva gola u 103. i 112. minuti odnio sve nade domaćem timu i odveo Anderlecht u osminu finala.

Žrijeb za osminu finala bit će održan danas (petak) u 13 sati u Nyonu, a prve utakmice igraju se 10. marta, dok se uzvrati igraju sedam dana kasnije. U žrijebu nema nosioca niti podjela po zemljama što znači da se, naprimjer, Tottenham i Liverpool, klubovi iz Premiershipa, mogu susresti u ovoj fazi.

Braga - Sion (2:1, 2:2) Lokomotiv Moskva - Fenerbache (0:2, 1:1) Ath. Bilbao - Marseille (1:0, 1:1) Krasnodar - Sparta Prag (0:1, 0:3) Lazio - Galatasaray (1:1, 3:1) Leverkusen - Sporting (1:0, 3:1)