Nogomet
0

Olympiacos – Bordeaux 0-1

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Aktualni francuski prvak Bordeaux obavio je dobar posao u prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka na gostovanju kod Olympiacosa na stadionu Georgios Karaiskakis.

Naime, pobijedio je Bordeaux s minimalnih 1-0 golom francuskog braniča Michaëla Cianija iz druge minute sudačke nadoknade prvog poluvremena i tako došao do velike prednosti uoči uzvrata.

Cijela je utakmica bila tvrda, bez pravih prilika i lijepih poteza, a u takvoj se igri bolje snašao gostujući sastav. Jedini gol na utakmici Ciani je zabio glavom nakon ubacivanja Yoanna Gourcuffa, a ta je akcija bila i najbolja u cijelom prvom poluvremenu.

Najveća se bitka vodila u sredini terena, a pokušaji napadačkih akcija bivali su sasječeni odmah u startu, što prekršajima, što pogreškama prilikom dodavanja. Možda i najbolju priliku za izjednačenje Olympiacos je imao u 82. minuti preko Lomana LuaLue, ali je njegov udarac prohujao pokraj lijeve vratnice.

U sudačkoj nadoknadi Olympiacos je nošen domaćom publikom napravio pritisak na gol gostiju, uslijedio je niz kornera, ali Grci nisu uspjeli doći do izjednačenja i na uzvratu 17. ožujka na stadionu Jacques Chaban-Delmas čeka ih težak posao.

Bordeaux je ove sezone u Ligi prvaka u sedam odigranih utakmica slavio čak šest puta, a jedino nije uspio pobijediti na gostovanju kod Juventusa u Torinu (1-1).

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Olympiacos – Bordeaux 0-1 (Ciani 45+2)