Euro 2012
3

Olsson: Englezi bi se trebali bojati Ibrahimovića

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Arhiv/AFP)
Igrač švedske nogometne reprezentacije Martin Olsson poručio je Englezima uoči sraza ovih ekipa u petak da imaju razloga bojati se Zlatana Ibrahimovića.

Olsson koji je prošle sezone bio član premijerligaša Blackburna očekuje da bi Zlatan Ibrahimović mogao biti velika opasnost za Engleze u susretu 2. kola grupe D u petak.

"Svi znaju koliko je on sjajan igrač. Svakom klubu za kojeg je nastupao donosio je trofeje i mislim da nitko ne može osporavati njegovu klasu. Mislim da ga se Englezi s razlogom pribojavaju", poručio je Olsson.

Zanimljivo, Engleska nije slavila protiv Šveđana u nekoj takmičarskoj utakmici još od 1968. godine, a nadu u trijumf na Euru podigla im je pobjeda 1-0 u prijateljskom dvoboju u novembru prošle godine. U tom susretu zadnji je puta na klupi "gordog albiona" sjedio Talijan Fabio Capello.

"Ako Ibrahimović bude raspoložen svašta se može dogoditi. Ponekad on ne dodirne loptu 20 ili 30 minuta, a onda nenadano eksplodira. Nadam se da bi se slično moglo dogoditi i sada", optimističan je švedski igrač.

Napadač Milana u dresu nacionalne ekipe do sada je u 78 nastupa postigao 32 pogotka.