Nogomet
28

Olivier Giroud: Želimo se osvetiti Njemačkoj za poraz u četvrtfinalu Mundijala

Klix.ba
Olivier Giroud (Foto: EPA)
Olivier Giroud (Foto: EPA)
Francuska je odličnom igrom protiv Islanda i pobjedom 5:2 osigurala plasman u polufinale Eura i zakazala dvoboj s Njemačkom. Napadač Olivier Giroud je bio igrač utakmice, igrom svoje ekipe je zadovoljan, a od susreta s Njemačkom ima velika očekivanja.

Giroud je postigao dva gola protiv Islanda te je upisao jednu asistenciju.

"Postigli smo pet golova i veoma smo zadovoljni, ali je činjenica da smo i primili dva gola. Island ni u jednom trenutku nije odustajao. Veoma su odlučni i čestitam im na tome. Iza sebe imaju sjajan Euro", izjavio je Giroud.

Sjajna partija mu je donijela nagradu za najboljeg igrača utakmice. On je sretan zbog toga, ali mu više zadovoljstva donosi odlična igra cijelog tima.

"Ne znam da li je ovo moja najbolja utakmica za Francusku. Igrao sam dobro i ranije, ali je ovo možda najbolja moja partija na velikom turniru. Osjećao sam se dobro od početka. Navikli smo da loše otvaramo utakmice, ali ovog puta nije bilo tako. Ušli smo jako u utakmicu i moramo tako nastaviti. Igrali smo sjajno od prve minute i bili veoma efikasni. Ponovo postižem golove", rekao je francuski napadač.

Protivnik u polufinalu će biti Njemačka.

"Utakmica protiv Njemačke će biti potpuno drugačija, jer se radi o svjetskim prvacima koji su uvijek u samoj završnici velikih turnira. Želimo osvetu za poraz u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Pobijedili smo ih u prijateljskoj utakmici u novembru, ali će ovo biti drugačija utakmica", kazao je Giroud.

Domaći teren i publika velika su prednost za Francusku.

"Nadam se da će nas navijači podržavati kao protiv Islanda. Zaista smo sretni što polufinale igramo pred našim navijačima. Ponosan sam na ono što smo dosad uradili", završio je Giroud.