Sarajevo
0

"Olimpik" počeo pripreme na stadionu "Otoka"

Sarajevo-x.com
U petak je na stadionu "Otoka" u Sarajevu održana prozivka igrača fudbalskog kluba "Olimpik". Time su počele pripreme za novu sezonu u kojoj klub ima visoke ambicije.
Foto: olimpik.ba
Foto: olimpik.ba
Okupljanje je obavljeno na stadionu "Otoka" jer je to mjesto sa kojeg je "Olimpik" krenuo i na koji namjerava da se vrati i da ponovo postiže uspjehe na matičnom travnjaku. Iako se vidjelo da je stadion apsolutno neuslovan za bilo kakvu vrstu aktivnosti, ovim činom ljudi iz uprave su pokazali i ukazali koji je zapravo najveći problem "Olimpika".

Prošlogodišnji plasman na 6. mjesto, u prvoj sezoni nakon povratka iz Prve lige u Premijer ligu BiH, ocijenjen je zadovoljavajućim s obzirom na sve okolnosti i probleme sa kojima se susretao klub. U novoj sezoni ljestvica je podignuta za stepenicu više pa je cilj kluba plasman na evropsku scenu.

Na prozivci su se pojavili svi igrači koji su bili tu i na kraju sezone, osim Kurte i Prlića kojima su istekli ugovori i slobodni su u traženju daljnjeg angažmana. Treningu je prisustvovao i Subašić koji čeka vizu za odlazak u Belgiju na finalizaciju dogovora sa ekipom Lokerena. Odazvali su se, dakle, sljedeći igrači: Fejzić, Bukvić, Kolarov, Suljević, Vidović, Alimanović, Pehilj, Velagić, Ćulov, Derviši, Kapić, Šadić, Salkić, Hadžanović, Šaranović.

Prozivci nisu prisustvovali Ješe i Mujić koji su zbog ranije najavljenih privatnih obaveza dobili slobodne dane, dok se dolazak Tijaga očekuje u ponedeljak, koji kasni zbog problema u prevozu iz Brazila.

Također pored igrača koji su pod ugovorom, na prozivci se pojavilo i nekoliko igrača koji će provesti jedan dio priprema sa Olimpikom, te probati uvjeriti struku u svoje kvalitete i potpisati ugovore sa klubom.