Nogomet
95

Olimpicov napadač Brković: S Varešanovićem možemo napraviti dobre rezultate

Klix.ba
Danijal Brković
Danijal Brković
Sada već bivši nogometaš Željezničara, Danijal Brković, novi je napadač Olimpica. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio periodu koji je proveo na Grbavici te je otkrio svoja očekivanja kada je riječ o budućnosti u dresu Vukova.

Brković nije krio zadovoljstvo zbog promjene sredine i veoma je optimističan kada je riječ o narednoj sezoni.

"Potpisao sam dvogodišnji ugovor s Olimpicom i veoma sam zadovoljan uslovima. Imat ću priliku ponovo igrati sa saigračima iz Željezničara, Jadrankom Bogičevićem, Zajkom Zebom i Sulejmanom Smajićem, zaista fantastičnim igračima. Olimpic ima još kvalitetnih nogometaša, a uz nekoliko pojačanja, sigurno je da možemo napraviti dobre rezultate u narednoj sezoni predvođeni novim trenerom Mirzom Varešanovićem. On me je trenirao u Veležu i zna kakav sam igrač i koliko mogu pružiti na terenu. O mojoj minutaži će on odlučiti. Neka igra ko bude bolji, Olimpic može daleko dogurati", izjavio je Brković.

Po dolasku u Željezničar iz Veleža, Brković je dobijao prilike za igru, nakon čega je obolio od mononukleoze. Nakon oporavka i dolaska Hajrudina Đurbuzovića na mjesto trenera Željezničara, uslijedio je loš period za Brkovića.

"Po dolasku na Grbavicu sam igrao i tada je ekipa bila puno bolja nego nakon mog oporavka od mononukleoze. Kada sam se oporavio, Đurbuzović je preuzeo tim i otpisao me bez ikakvog razloga, zbog čega sam bio veoma nesretan. Nije me otpisao zbog mog nezalaganja, nego je imao svoju ekipu i mene je uklonio. Trenirao sam odlično, a ljudi koji su gledali treninge su me pitali zašto ne igram i tvrdili da zaslužujem priliku. Sjećam se, u zadnjem kolu protiv Rudara, zagrijavao sam se cijelo drugo poluvrijeme. U igru nisam ušao, a nakon utakmice mi je Đurbuzović pružio ruku i rekao da sam bio 'sjajan u napadu' i da sam imao 'dobrih prodora po lijevoj strani'. Osim toga, uvijek je govorio igračima 'Otišao si', što je značilo da mu više ne trebaju. Na kraju je on 'otišao', a da to nije ni znao", kazao je novi napadač Olimpica.

Ipak, iz Željezničara nosi lijepe uspomene, ali i žali što nije zaigrao u gradskom derbiju.

"Što se tiče samog kluba, imam lijepih uspomena. Posebno pamtim svoj pobjednički gol protiv Čelika, ali mi je žao što nikad nisam zaigrao veliki derbi na Grbavici i Koševu. Šta je, tu je, sad imam novi klub i samo o njemu razmišljam", završio je Brković.