Nogomet
7

Olimpic želi pobijediti lidera, Bordo tim dočekuje Radnik

Piše: Edin Isanović
Šest utakmica 12. kola BHT Premijer lige igra se u subotu, dok su dva meča na programu u nedjelju. Derbijem se okitio dvoboj Olimpica i Širokog Brijega.

Prvi šef struke Vukova Mirza Varešanović vjeruje da će njegovi izabranici osvojiti tri boda.

“Široki Brijeg trenutno je jedna od naših najkvalitetnijih ekipa i uz nas najefikasniji tim Premijer lige. Imaju kontinuitet dobrih igara i rezultata i odličnog trenera, ali bez obzira na to ja čvrstvo vjerujem da ćemo mi odigrati dobro i pobijediti", najavio je Varešanović.

I strateg gostiju Slaven Musa sa dosta optimizma očekuje okršaj sa najmlađim sarajevskim premijerligašem.

“Cilj je jasan, mi želimo savladati Olimpic i ostati na čelu tabele. Odmorili smo dosta igrača u srijedu, ali to je uradio i kolega Varešanović, tako da sa iste startne pozicije dočekujemo meč. Mnogo stvari zasvisit će od nas samih, iako će se naravno nešto pitati i Olimpic. Moramo biti rastrčani, koncentrisani i borbeni kako bi naše mogućnosti došle do izražaja”, apostrofirao je Musa.

Sve sugerira da bi mogla biti dobra utakmica na Otoci.

Sarajevu na megdan stiže Radnik. Prvi šef struke Bordo tima Meho Kodro napominje da tim iz Bijeljine zna biti nezgodan.

"Gledao sam Radnik, radi se o nezgodnoj ekipi, koja ima trenera koji je dugo vremena bio u Njemačkoj, pa se može reći da Radnik ima neki njemački stil igre - jak presing, dobru defanzivu, igraju direktno prema protivničkom golu i imaju vrlo nezgodnog igrača Obradovića. Koliko će ta utakmica biti teška, to zavisi i od nas i našeg pristupa utakmici", naglasio je Kodro.

Gosti ističu kako respektuju tim sa Koševa ali da neće na najveći bh. stadion doputovati sa bijelom zastavom.

Zanimljivo će biti i na Piroti gdje Travnik dočekuje aktuelnog prvaka Zrinjskog. Veziri su uspjeli nedavno savladati Široki Brijeg i sa mnogo samopuzdanja dočekuju Plamiće.

Veležu na noge dolazi Vitez. Rođeni su veliki favorit u ovom meču. Zenički Čelik nema pravo na kiks u sudaru sa Slavijom. Sve osim trijumfa domaće bi gurnulo u ponor.

Zvijezda iz Gradačca pokušat će doći do prve ovosezonske pobjedu na gostovanju u Zvorniku. Ipak, Drina igra dobro na svom terenu i imat će težak zadatak.

Raspored i satnica:

Subota

Velež – Vitez 14:30 sati Sarajevo – Radnik 14:30 sati Čelik – Slavija 14:30 sati Drina – Zvijezda 14:30 sati Olimpic - Široki Brijeg 14:30 sati Travnik- Zrinjski 14:30 sati

Nedjelja

Mladost V.O. – Željezničar 13:30 sati (prijenos na BHT1) Borac – Sloboda 17:00 sati