Nogomet
4

Olimpic počeo pripreme, Prljača vjeruje da tim posjeduje kvalitet da izbori opstanak

Piše: O. T.
Edin Prljača (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbaleri Olimpica obavili su prozivku igrača, te otpočeli pripreme za nastavak sezone BHT Premijer lige. Sastanak čelnika kluba, stručnog štaba i igrača, kao i trening održani su u Haždićima. Na prozivku su se odazvali skoro svi igrači, a trener Edin Prljača najavio je borbu za opstanak.

Filip Gligorov iz opravdanih razloga nije stigao, kao i Srđan Stanić koji je imao smrtni slučaj u porodici. Na pozivci nije bilo veznjaka Kenana Handžića kojem je istekao ugovor i još uvijek nije precizirano da li ostaje u klubu.

"Igrači koji su pod ugovorom i koji su zaslužili da ostanu, oni su tu osim Filipa Gligorova koji treba sutra doći iz Makedonije. Plan priprema je da budemo ovdje do četvrtog februara, a onda idemo ili u Istru ili u Antaliju na pripreme do 17. februara gdje ćemo odigrati četiri utakmice. Prije toga odigrat ćemo dvije utakmice. Pokušat ćemo dogovoriti i utakmicu sa Zrinjskim 19. februara u Mostaru", kazao je Prljača.

Olimpic se nakon 18 odigranih kola lige nalazi na 11. mjestu sa 19 bodova, četiri boda manje od Viteza, odnosno četiri boda ispod linije za opstanak. Cilj prošlogodišnjeg osvajača Kupa BiH je jasan, a to je opstanak.

"Činjenica je da smo na 11. mjestu, ali znamo da posjedujemo kvalitet da se izborimo za opstanak i zna se da je to cilj. Pokušat ćemo na sve moguće načine prikazati dobru i efikasnu igru, te ostvariti pomak na tabeli te ostati u ligi", riječi su trenera Olimpica.

U 19. kolu BHT Premijer lige Olimpic će igrati u gostima protiv Slavije i tu će tražiti bodove koji bi igračima pomogli u dizanju samopouzdanja, a do tada će nastojati napraviti tim spreman da ostavi Olimpic u ligi. Potrebna su pojačanja pošto su klub, među ostalima, napustili lijevi bek Alen Merajić, štoperi Jadranko Bogičević i Ermin imamović, te napadač Dalibor Pandža.

Što se tiče novih igrača u kadru su bili Rijad Kobiljar, Nemanja Anđušić, Ildar Klarić, Đoko Milović koji je stigao iz GOŠK-a i Faris Zeljković. Ekipi bi se u narednim danima trebao pridružiti Anel Hebibović koji je dogovorio sve sa FK Sarajevo i u Olimpic dolazi na posudbu. Na treningu je bilo i nekoliko novih igrača koji su na probi i njihov status bit će riješen u narednim danima.

Na prozivci su bili prisutni: Irfan Fejzić, Dejan Bandović, Sulejman Smajić, Bojan Regoje, Ervin Jusufović, Veldin Muharemović, Mahir Karić, Mak Varešanović, Emir Hadžić, Admir Raščić, Danijal Brković, te juniori Sead Begić, Tarik Šahović, Irfan Ajdinović, Amar Bučuk, Benjamin Salčin, Almedin Gusinac, Mufid Salčinović.

Ekipa će u nekoliko narednih dana boraviti u Sarajevu, gdje će obaviti sva potrebna testiranja i ljekarske preglede, a potom slijedi odlazak izvan grada na drugi dio priprema.