Kup BiH
0

Olimpic i Zrinjski najavljuju ofanzivu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uzvratne utakmice osmine finala Kupa BiH na programu su danas. Pobjede u prvom meču ostvarili su Sarajevo, Željezničar, Čelik, Velež (trijumfovao službenim rezultatom), Široki Brijeg, Branitelj i Borac. Oni su na pragu plasmana među osam najboljih. Mramor je sa Krajišnikom odigrao neriješeno, bilo je 1:1.

Treba napomenuti da će Čelik kao domaćin svoju utakmicu odigrati u Kaknju kako bi stadion Bilino polje u što boljem stanju dočekao prvu utakmicu baraža sa Portugalom koja je na programu 11. novembra.

Olimpic će na Otoci ugostiti gradskog rivala - Željezničar. Iako su Plavi u prvom susretu upisali visoku pobjedu, Vukovi vjeruju da mogu savladati renomiranog gosta.
Ako uspiju u namjerama to će im biti prvi trijumf u međusobnim duelima. Sarajevo će u Prijedoru u kombinovanom sastavu braniti prednost od 3:0, dok će Velež sa identičnom prednošću dočekati Zrinjski.

Široki Brijeg ne bi trebao imati većih problema protiv slabašne Slavije. Zvijezda iz Gradačca pokušat će poništiti pobjedu Borca od 2:0 u prvom okršaju u Banjoj Luci. S obzirom na to da su identičnim rezultatom slavili u prvenstvu, iz tabora gostiju pozivaju na oprez.

Parovi i satnica:

Krajišnik – Mramor (1:1) 15:00 sati

Rudar Prijedor – Sarajevo (0:3) 15:00 sati Zvijezda – Borac (0:2) 15:00 sati Olimpic – Željezničar (0:3) 15:00 sati Velež - Zrinjski (3:0) 15:00 sati
Branitelj – Rudar Kakanj (1:0) 15:00 sati Čelik – GOŠK (3:1) 15:00 sati Široki Brijeg – Slavija (2:1) 18:00 sati