Nijaz Gracić za Sarajevo-x.com
0

VIDEOINTERVJU / "Olimpic će preseliti na Ilidžu i možda se spojiti sa Famosom"

Razgovarao: Edin Isanović, video: Jasenko Korjenić
Nijaz Gracić, prvi čovjek Olimpica, jedan je od najuspješnijih predsjednika u Premijer ligi BiH. U svojoj karijeri prošao je put od sumnji do osporavanja, ali danas nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

"Vukove“ je iz treće lige uveo u elitni razred bh. nogometa. Predsjednik najmlađeg sarajevskog premijerligaša otkrio nam je kako je došao u navedeni klub. Naglasio je kako je do sada ispunio sve ciljeve osim izlaska u Evropu, ali je podvukao da će to biti primarni cilj u Kupu, gdje su trenutno dobacili do polufinala.

Gracić je istakao da je filozofija kluba jačanje omladinskog pogona i da se približavaju cifri od 400 polaznika u školi nogometa. Najavio je nova, iznenađujuće kvalitetna pojačanja pred nastavak sezone.

Obrazložio je zbog čega često mijenja trenere, a objasnio je i šta se dešava sa stadionom Otoka. Gracić je podržao moguću izgradnju "nove Grbavice“, te je istakao kako bi to bila lijepa priča. Nekadašnji predsjednik FK Sarajevo pretresao je aktuelne teme vezane za bordo tim, te dao prijedlog da se sve strukture u Titovoj 38/b pomire i počnu voditi tim sa Koševa stazama uspjeha. Ono što ga zabrinjava jeste činjenica da čuje puno obećanja, ali nigdje ne vidi novac koji bi riješio dosta problema.

Neizbježno je bilo pitanje o Nogometnom savezu BiH i moguće suspenzije. Nijaz je u optimističnom tonu rekao kako i pored svega očekuje pozitivan rasplet. Otkrio je kako će Olimpic najvjerovatnije iz sarajevske opštine Novi Grad preseliti u opštinu Ilidža. Na kraju je dodao da je Džeko najveći ambasador BiH i da menadžeri iz svih dijelova Evrope dolaze u našu državu kako bi pronašli "novog Džeku“.