Nogomet
22

Okupili se mladi bh. nogometni reprezentativci

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mladi nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se večeras u hotelu "Park" u Vogošći kako bi počeli pripreme za utakmice s Norveškom i Švicarskom.

Selektor Darko Nestorović kaže da su reprezentativci spremni za rad.

"Svi igrači koje smo pozvali su se odazvali osim Armina Ćerimagića koji je povrijedio zadnju ložu. Žao mi je što nećemo moći da računamo na njega jer je igrao u dobroj formi i bitan je igrač za ovu reprezentaciju, ali koga nema bez njega se mora. Ostali igrači su zdravi, raspoloženi i spremni obaveze koje su pred njima. Pred nama su jake i važne utakmice i daćemo zadnji atom snage da napravimo dobar rezultat", izjavio je selektor.

Nestorović je pozvao i tri debitanta.

"Moramo polako podmlađivati reprezentaciju. Tu su sada Ćorović, Grahovac i Lončar koji su svojim igrama zaslužili ovaj poziv. Smatram da će se dobro uklopiti u ovu ekipu", naglasio je.

Mladi igrač Širokog Brijega Stjepan Lončar sretan je zbog poziva u "U-21" tim.

"Prvi put sam u mladoj reprezentaciji i jako me je obradovao poziv. Poznajem većinu igrača. Siguran sam da ćemo se dobro slagati i kvalitetno se spremiti za utakmice. Protivnici su teški, ali uz pravi pristup možemo ostvariti dvije pobjede", kazao je Lončar..

Izabranici Darka Nestorovića će prvi trening imati sutra u 16 sati na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći.