Nogomet
12

Okupila se ženska reprezentacija BiH

Klix.ba
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u hotelu "Park" u Vogošći i počela pripreme za prijateljski meč sa Mađarskom i kvalifikacioni sa Estonijom, saopćeno je na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

Selektorka Samira Hurem o predstojećim susretima kaže: "Mađarska je dobar tim, pokazali su to u kvalifikacijama. Nama upravo takav test i treba pred veoma značajnu utakmicu u Estoniji gdje želimo osvojiti tri boda. Iskoristit ćemo meč u Mađarskoj na pravi način i provjeriti igračice koje smo pozvali. Estoniju smo već pobijedili u Zenici. One će sigurno pokušati bolje da nam pariraju ovaj put, ali mi imamo svoj cilj a to je pobjeda.“

Osvrnula se Hurem i na igrački kadar: "Nedostajat će nam Lidija Kuliš, bez nje će biti mnogo teže. Međutim, dobra stvar je što nam se vratila Amela Kršo. Vjerujem u ovu ekipu. Igračice su motivirane da pruže svoj maksimum. Sigurno je da su malo i umorne, ali mi ćemo iskoristiti ovo vrijeme priprema da napravimo što bolju atmosferu i da budemo najbolje kad je najpotrebnije, a to je u susretu sa Estonijom."

Bh reprezentativke će danas u 16.00 sati na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći odraditi trening, a sutra ujutro polaze za Mađarsku gdje će u utorak u 16.00 odigrati utakmicu. Meč sa Estonijom na programu je 6. juna u 19.00 sati.