Veliko slavlje
0

FOTO+VIDEO / Oko milion navijača dočekalo Barceloninu ekipu!

Totalsport
(Foto: Reuters)
Nogometaši Barcelone tokom nedjeljnog poslijepodneva su sletjeli u svoj grad nakon što su večer ranije pobijedili Manchester United s 3-1 u finalu Lige prvaka na Wembleyju. Dočekalo ih je, procjenjuje se, oko milion navijača.

Trener Josep Guardiola i kapetan Carles Puyol prvi su izašli iz aviona koji je u Barcelonu dovezao evropske prvake. Razdragani navijači pratili su dugotrajni put svojih miljenika ulicama Barcelone od aerodroma do stadiona Camp Nou, na kojem je svaki nogometaš bio posebno predstavljen.

"Morali smo uložiti puno truda i napora kako bismo osvojili nove trofeje ove sezone. Stoga želimo da uživate u njima", obratio se navijačima Carles Puyol.

"Hvala vam svima što nas toliko usrećujete. Hvala svima koji danas slave s nama, hvala svima i koji su jučer bili na Wembleyju. Vaša podrška je bila sjajna, nadajmo se da ćemo nastaviti s ovakvim uspjesima i sljedeće sezone", dodao je Josep Guardiola.

Najbolji svjetski nogometaš i strijelac drugog Barceloninog gola u finalu protiv Manchester Uniteda, Argentinac Lionel Messi, nije bio od velikih riječi.

"Nemam puno toga za reći. Nadam se da uživate u našim ostvarenjima. Živjela Barca, živjela Katalonija!", rekao je Messi.

Možda i najveće ovacije doživio je francuski igrač Eric Abidal, koji je, podsjetimo, 17. marta podvrgnut operaciji tumora jetre. Abidal je na Wembleyju prvi podignuo trofej namijenjem pobjedniku Lige prvaka.

"Najviše od svega bih se želio zahvaliti našem kapitenu Carlesu Puyolu na prekrasnoj gesti, što mi je sinoć predao traku i omogućio da primim pokal prvi. Ovo je, bez dvojbe, moj najljepši dan u nogometnoj karijeri", poručio je Abidal.