Nogomet
13

Okić: Priželjkujemo pobjedu protiv Borussije, ali bismo bili zadovoljni i remijem

Piše: D. B.
Ševko Okić
Ševko Okić
FK Sarajevo će u četvrtak u prvoj utakmici play offa Evropske lige na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti Borussiju M'gladbach. Bundesligaš je favorit u odom duelu, ali igrači bh. predstavnika vjeruju u svoj kvalitet i pozitivan rezultat za revanš.

Nakon remija s Veležom u 3. kolu BHT Premijer lige rezultatom 1:1. Sarajevo će u četvrtak ugostiti Borussiju u Evropskoj ligi, takmičenju u kojem je već napravilo značajan uspjeh.

"Ostaje žal što nismo uspjeli pobijediti Velež, jer smo dominirali tokom cijele utakmice, no, idemo dalje. Atmosfera je i dalje odlična, koncentracija je na željenom nivou i okrenuli smo se u potpunosti ka utakmici s Borussijom. Mogu rećid a jedva čekamo početak meča", izjavio je Okić za portal Klix.ba.

U posljednjim utakmicama se pokazalo da Sarajevo ima problema s realizacijom na domaćem terenu, dok je u gostima ubojito.

"Odlično je to što stvaramo veliki broj šansi. Sreća nam je malo okrenula leđa kada je riječ o domaćim utakmicama, nadam se da će se to promijeniti. Vjerujemo da će golovi doći", rekao je napadač FK Sarajevo.

Uprkos dobrim rezultatima Sarajeva, mogle su se čuti kritike na račun odbrane, posebno kada je riječ o reakcijama prilikom prekida.

"Istina je da smo primili nekoliko golova iz prekida i mi radimo na tome. Ipak, ne slažem se da je odbrana slabiji dio tima, jer mi igramo napadački nogomet. a momci u odbrani, koje predvodi kapiten Amer Dupovac, odrađuju sjajan posao", tvrdi Okić.

Borussia je uoči utakmice na Koševu apsolutni favorit, no, bordo momci se ne namjeravaju predati.

"Šansa uvijek postoji, bez obzira što se radi o izuzetno kvalitetnom protivniku. Prije svega, očekujem borbu i trku s naše strane. Bit će to zahtjevna utakmica u kojoj ćemo dati sve od sebe kako bi pokazali kvalitet", riječi su nogometaša Sarajeva.

Kada je riječ o očekivanjima, u taboru bh. predstavnika se nadaju pobjedi, ali ni neriješenim rezultatom ne bi bili nezadovoljni.

"Naravno, najzadovoljniji bi bili kada bi ostvarili pobjedu, ali bi dobar rezultat protiv takvog protivnika bio i 0:0", iskren je bio Okić.

On je ovog ljeta dres Veleža zamijenio dresom Sarajeva i zadovoljan je u novom klubu.

"Uklopio sam se odlično, dobro se osjećam i sretan sam u Sarajevu. Što se tiče mojih performansi na terenu, moglo je biti i bolje, ali ću se truditi da pružam bolje partije u nastavku sezone", završio je Okić.

Utakmica Sarajevo - Borussia M'gladbach se igra u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom 20:45 sati.