Nogomet
0

Okić potvrđuje status pojačanja Radnika: Želimo igrati svoju igru i zadržati drugo mjesto

Klix.ba
Navijači Radnika su Ševka Okića upoznali mnogo prije nego što je obukao plavi dres i to po tome što je protiv našeg kluba bio posebno inspirisan u dresovima Veleža i Sarajeva, a nemali broj puta je znao zatresti mrežu Bijeljinaca.

Samim tim, očekivanja od posljednjeg pojačanja Radnika su velika, jer je riječ o jednom od boljih i efikasnijih premijerligaških igrača u posljednjih 5-6 godina.

"Radnik je od dolaska u klub Mladena Krstajića i njegovih saradnika postao klub prepoznatljiv po kvalitetnoj igri i dobroj organizaciji. I prije dolaska predsjednika Krstajića je klub imao svoje ime i prezime, ali je opstanak u ligi bio uspjeh. Prije dolaska u Bijeljinu sam bio mjesec i po u jednom klubu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, praktično sam imao sve dogovoreno, ali do potpisa ugovora iz nekog razloga nije došlo. Poslije toga Radnik je bio najbrži, najkonkretniji i najkorektniji i tu sam", opisuje svoj put do Bijeljine Ševko Okić.

Prije dolaska u naš klub Okić je, kako je rekao, trenirao i igrao prijateljske utakmice u UAE, a po povratku u BiH je nastavio sa individualnim treninzima. Zahvaljujući dobroj fizičkoj spremi, on je već odigrao tri utakmice u dresu Radnika i uspio je postići gol u Kupu BiH protiv Rudara iz Kaknja. U utakmici protiv Krupe je dao veliki doprinos pobjedi.

"Krupa je jako neugodan rival. Jako su čvrsta i organizovana ekipa sa brzim napadačima i odličnom transformacijom iz odbrane u napad. Utakmica je bila pravi derbi dvije ekipe iz samog vrha, utakmica koje se ne bi postidjele ni mnogo kvalitetnije lige. Mi u prvom poluvremenu nismo iskoristili inicijativu, ali nas je Martinović eurogolom nakon vodstva Krupe vratio u igru. Odlazak na odmor sa neriješenim rezultatom nam je mnogo značio u drugom poluvremenu kada smo još pojačali ritam. Nagrada za našu igru je bio prelijep gol Simeunovića nakon čega smo postigli još jedan pogodak", kaže Okić koji je tokom čitave utakmice vodio borbu sa gostujućim bekovima i u fazi napada i u fazi odbrane.

Sljedeće iskušenje za naš tim je gostovanje Mladosti DK. U prvom dijelu prvenstva u Bijeljini po olujnom vremenu rezultat je bio 0:0. Kakanjci su u posljednjih pet kola zabilježili samo jednu pobjedu i četiri poraza, pa sa velikim motivom ulaze u sljedeći okršaj.

"Najvažnije je da se za utakmicu sa Mladosti dobro pripremimo. U kratkom periodu na teškim terenima smo odigrali veliki broj utakmica, pa će nam vikend bez obaveza u kupovima dobro doći. Naša želja je da nastavimo sa dobrim rezultatima. Grupa igrača koju sam zatekao u klubu je fenomenalna, svi su me odlično prihvatili, a posvećenost i odnos prema radu i obavezama se vide kroz rezultate koje ostvarujemo. Dakle, pred gostovanje u Doboju kod Kaknja mislimo isključivo na svoju igru i ne sumnjamo da će rezultat doći. Imamo motiv da potvrdimo drugu poziciju koju zauzimamo, rasterećeni smo, ne osjećamo nikakav pritisak i želimo je zadržati što je moguće duže", optimista je lijevokrilni napadač Radnika.