Nogomet
9

Ognjen Vranješ za Klix.ba: Trener me nagovara da igram već sutra

Piše: A. D.
Ognjen Vranješ
Ognjen Vranješ
Ognjen Vranješ se nakon osam mjeseci vraća u Tursku. U ovom razdoblju reprezentativac BiH praktično nije imao klub, tako da se može konstatovati da Ognjen ustvari ostaje u Turskoj.

Bivši fudbaler Elazigspora potpisao je ugovor sa Gaziantepsporom, klubom čiji su dres u prošlosti nosili Kenan Hasagić, Senijad Ibričić, Haris Medunjanin i Semir Štilić.

"Prvi utisci su odlični. Prezadovoljan sam dočekom i atmosferom koju sam zatekao u Gaziantepsporu. Klub je mnogo bolje organizovan nego Elazigspor za koji sam prethodno igrao“, izjavio je reprezentativac BiH za portal Klix.ba.

Osim ponude iz Turske, za Ognjena su zimus zainteresovani bili klubovi iz još nekih zemalja.

"Spremao sam se za Kinu, a kasnije su u igri bila dva kluba iz Grčke. Na kraju je ispao Gaziantespor, tako da dvojbe nije bilo“, otkrio je Ognjen.

Vranješ je nedavno obavio prvi telefonski razgovor sa novim selektorom reprezentacije BiH Mehmedom Baždarevićem. Nada se da će zadržati mjesto na spisku Zmajeva.

"Sve je do mene. Ako zaigram u Gaziantepsporu ne vidim razlog zašto ne ostati na spisku reprezentativaca“, optimističan je Vranješ.

Gaziantepspor je za razliku od prošle sezone plasiran u gornjem dijelu tabele u Super ligi Turske.

"Trenutno zauzimamo sedmo mjesto. Ako bismo tu ostali do kraja ja bih bio prezadovoljan. Spominje se Evropa, ali će do tog cilja biti teško doći“, iskren je Vranješ.

Dva dana nakon što je potpisao ugovor Vranješ je sa novim saigračima otputovao na prvo gostovanje.

"Doputovali smo u Kayseri. Trener me nagovara da već sutra igram, vidjet ćemo hoću li nastupiti“, zagonetno dodaje Ognjen.

Njegov brat Stojan zapažen je u poljskoj Ekstraklasi.

"Stojan je u dobroj formi. Odigrao je kvalitetno jesenas za Lechiu. Imao je ponudu tamošnjeg lidera Legije, ali je posao na kraju propao“, kazao je mlađi Vranješ.