Ronaldinho
0

"Odužit ću se Milanu na povjerenju"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilska zvijezda u redovima talijanskog nogometnog giganta Milana, Ronaldinho (29), sinoć je u Monte Carlu osvojio nagradu Golden Foot.

Nagrada je to koja se dodijeljuje nogometašima koji su navršili najmanje 29 godina za njihove sportske uspjehe u individualnom i timskom aspektu kroz karijeru, osobnost i poštovanje koje uživaju u javnosti i među stručnjacima.

Ronaldinho je bio oduševljen dodijeljenom mu nagradom i ističe da će odužiti se na ukazanom povjerenju Silviju Berlusconiju, predsjedniku Milana koji ga je doveo na ljeto 2008. iz Barcelone uprkos činjenici da mu je karijera bila u padu.

  • Predsjednikovo povjerenje ulijeva mi nevjerovatnu energiju. Dat ću sve od sebe kako bih opravdao njegovo povjerenje. Želim osvojiti neki naslov s Milanom ove sezone. Pokušat ću trenera Leonarda uvjeriti da sam onaj stari Ronaldinho koji je vrijedan mjesta u početnoj postavi. Spreman sam i sjediti na klupi za timski uspjeh, ali sretan sam samo kada igram – rekao je Ronaldinho za Gazzetto dello Sport.

Što se tiče nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, Ronaldinho, koji se od početka sezone muči s pronalaskom prave forme, se nada da će zaslužiti povjerenja selektora Carlosa Dunge.

  • Često razgovaram s Dungom i imamo odličan odnos. Ne zove me na okupljanja u posljednje vrijeme i potpuno ga razumijem. Ako ne igram redovno za Milan kako mogu igrati za “seleçao”. Ali ne odustajem i imam vremena dokazati svima da zaslužujem poziv u reprezentaciju - zaključio je nekad najbolji svjetski nogometaš.