Sušić traži pobjedničku formaciju
0

Održan trening "Zmajeva" na Grbavici

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U jutarnjim satima održan je trening nogometne reprezentacije BiH na sarajevskog Grbavici. Kao i prethodnih dana bilo je očigledno dobro raspoloženje svih reprezentativaca.

Kako smo mogli primijetiti šef državnog tima BiH Safet Sušić još se uvijek nije odlučio da li će okršaj sa Bjelorusijom početi u standardnoj formaciji 4-4-2 ili će se odlučiti za sistem 4-5-1 sa isturenim Edinom Džekom u vrhu napada.

Dodatni problem predstavlja i povreda Mensura Mujdže koji će propustiti meč u glavnom bjeloruskom gradu, ali će biti spreman za utakmicu u Zenici koja je na programu 6. septembra.

Više je konkurenata za to mjesto, a u slučaju da Papac zaigra na stoperskoj poziciji, alternative na mjestu desnog beka su Mravac ili Pandža.

Ostaje da vidimo koga će selektor staviti među stative "Zmajeva". Naime, još uvijek se razmišlja da li prednost da sjajnom Asmiru Begoviću ili standardnom Kenanu Hasagiću.

Međutim, ako se bude držao svojih principa da će igrati samo najspremniji, na golu u Minsku trebao bi stajati čuvar mreže engleskog Stokea.

Za kraj treba naglasiti da je popularni Pape na današnjem treningu fotografima i kamermanima dozvolio samo nekoliko minuta za slikanje i snimanje. Naime, dogovor je da se fotografiše i snima početnih 15 minuta treninga (što je zaključeno kada je nekadašnji igrač FK Sarajevo stigao na selektorsko mjesto).

Očigledno ne poštuje ono što je on predložio i što su svi prihvatili.