Utakmice bez publike
0

Održan sastanak predstavnika MUP-a KS i FK Sarajevo

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Fudbalski klub Sarajevo obavijestio je Policijsku upravu Centar sa odlukom o kazni, koju je ovom klubu izrekla Disciplinske komisija Nogometnog saveza BiH, izrečene zbog slabe organizacije i nereda, nakon upada navijača na teren po završetku utakmice 24. kola Premier lige BiH između FK Sarajevo i NK Široki brijeg.

Sarajevski klub kažnjen je odigravanjem naredne tri zvanične utakmice bez prisustva gledalaca i novčanom kaznom.

Tim povodom predstavnici MUP-a Kantona Sarajevu su održali sastanak i postigli dogovor sa odgovornim licima FK Sarajevo u vezi realizacije navedene odluke.

" Organizatoru je naloženo provođenje redovnih i preventivnih mjera u skladu sa odredbama Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanaja na sportskim priredbama, te preduzimanje redovnih i posebnih mjera osiguranja u skladu sa obavezama organizatora koje proističu iz Zakona o javnom okupljanju. Službenici Uprave policije ovog Ministarstva preduzet će redovne mjere osiguranja predstojeće utamice Sarajevo - Zrinjski, koja će se igrati 1. maja (19.00 sati), kao i posebne mjere koje se odnose na zabranu okupljanja skupina navijača oko i u neposrednoj blizini stadiona", navodi se u saopćenju MUP-a KS.