Raul
0

'Odredio sam datum odlaska iz Reala'

Sarajevo-x.com
Legendarni fudbaler madridskog kluba Real, Raul, najavio je da se za dvije godine oprašta od profesionalne karijere i kluba. U razgovoru za Associated Press, Raul je priznao da je svjestan da će jednog dana 'objesiti kopačke o klin' i da je već odredio i datum odlaska iz Reala.

'Ovo je bila teška odluka jer čovjek misli da je najbolje otići kad postigne sve što je htio, ali teško je odustati kad si još uvijek na vrhu. Odlučio sam da će 2011. godina biti moja oproštajna godina', izjavio je Raul.

Raul je nedavno ponio i laskavu titulu najboljeg strijelca Reala i tako prestigao legendarnog Alfreda di Stefana, a i vodeći je strijelac španjolske reprezentacije s postignuta 44 pogotka.

'Nakon povlačenja iz fudbala, planiram putovati svijetom, a možda odem i godinu igrati u SAD, čisto radi jednog novog iskustva, ali to još nije definitivno', dodao je Raul.

Raul, punog imena Raul González Blanco, rođen 27. juna 1977. godine, stalni je član Reala iz Madrida od 1994. godine, s preko 100 nastupa za fudbalsku selekciju svoje zemlje.

Također je, s postignutim 64 pogotkom, vodeći strijelac svih vremena UEFA-ine Lige prvaka, gdje je u dvije sezone bio najbolji strijelac natjecanja.

Mada posljednjih godina ne pruža igru na razini na koju su navijači navikli, Raul je i dalje jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa.

S Realom je osvojio pet prvenstava Španjolske, tri španjolska superkupa, tri Lige prvaka, Europski superkup i dva Interkontinentalna kupa.