Nogomet
0

Odović: Zasluženo smo slavili

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Čelika danas su na Bilinom Polju upisali svoju prvu pobjedu u okviru takmičenja u BH Telecom Premijer ligi. Niz loših rezultata i igre danas je prekinula pobjeda nad Slavijom rezultatom 3:2.

Trener Slavije Dragan Radović nakon utakmice na konferenciji za novinare kratko je prokomentarisao igru svojih izabranika te čestitao domaćinu na pobjedi.

​"Čestitam kolegi na zasluženoj pobjedi. Mi smo napravili previše grešaka da bi danas dobili. U igri smo napravili mnogo više grešaka nego u zadnjoj liniji i na tome moramo raditi do naredne utakmice", izjavio je Radović.

Trener Čelika Milomir Odović zadovoljan je današnjim rezultatom i konačnim ishodom u utakmici Čelik - Slavija.

"Jedna pobjeda na domaćem terenu u okviru Kupa BiH i današnja pobjeda su nam bitne da vratimo samopouzdanje. U prvom poluvremenu sve je bilo veoma dobro, onda su nas krenuli pehovi, a zatim sam htio da nastavim sa ofanzivnom igrom. Klasični špic kojeg sam ubacio nije bio mentalno spreman da odigra jednu klasičnu utakmicu, primili smo gol, ali smo se uspjeli vratiti. U cjelini ovo je bila jedna kvalitetna utakmica, pokazali smo dobre stvari, a već u prvom poluvremenu trebali smo riješiti utakmicu, ali to je fudbal", kazao je Odović, te dodao:

"Slavija je dobra i iskusna ekipa koja je kaznila naše povlačenje u igri, a najveći dobitak za nas je to što smo smogli snage da se vraćamo nakon njihovih golova i vjerujem da smo zasluženo slavili."