Nogomet
86

Odović: Nećemo igrati defanzivno, pokušat ćemo napraviti nešto prema naprijed

Piše: D. B.
Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" je danas održana konferencija za medije na kojoj su bili prisutni trener Plavih Milomir Odović i stoper Aleksandar Kosorić.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Stvari su jasne, ne treba puno pričati. Mi smo u odličnoj utakmici u Budimpešti pobijedili kvalitetnog protivnika, koji u ovom revanšu ima velike ambicije. Na nama je da sasda kada imamo opipljive šanse za prolaz u 3. pretkolo budemo pametni. Igrači moraju pokazati znanje i proliti znoj u revašu u kojem igramo pred navijačima. Neke stvari će biti drugačije kako bismo izbjegli pritisak iz prve utakmice i napravili dobar rezultet", izjavio je Odović.

Priznao je da je njegov tim u Budimpešti imao sreće, ali je dodao da se njegov tim u revanšu neće fokusirati samo na odbranu.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Imali smo malo sreće, lako se moglo dogoditi da primimo pogodak, a onda je utakmica mogla otići u drugoom smjeru. Naša ekipa ima mogućnost da kontroliše loptu, nećemo igrati defanzivno nego ćemo pokušati napraviti nešto naprijed", dodao je trener FK Željezničar.

Nakon Odovića se novinarima obratio stoper Kosorić.

"Atmosfera je dobra, imamo pozitivan rezultat koji nam je dao dodatnu energiju za nastavak rada. Svjesni smo da se radi o ozbiljnom protivniku i da će nam biti teže u revanšu, jer je Ferencvaroš i dalje favorit. Nadamo se nećemo ponoviti greške iz prvog susreta i da ćemo osigurati plasman u 3. pretkolo", rekao je Kosorić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Utakmica Željezničar - Ferencvaroš se igra sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 18:00 sati.