Nogomet
0

Odović: Nakon turnira u Gabeli znat ću pravu snagu ekipe Željezničara

FENA
Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Subotnjom prozvikom i treningom na stadionu "Grbavica" zvanično su počele pripreme Fudbalskog kluba Željezničar za proljetnu polusezonu Premijer lige BiH.

Sarajevski Plavi nastavit će borbu za titulu prvaka BiH i izlazak u Evropu pod vodstvom novog trenera Milomira Odovića, nogometnog stratega koji je već predvodio ekipu Željezničara u jesen 2004. godine.

Prvi utisci novog trenera Željezničara su dobri, iako je u izjavi za Agenciju FENA priznao da još uvijek nije stekao potpuni uvid u snagu ekipe kojom raspolaže.

"U ovom trenutku nemam potpun uvid u ekipu kojom raspolažem, ali mogu reći da sam zadovoljan onim što sam do sada vidio. Krajem sedmice ćemo nastupiti na turniru u Gabeli i tada ću imati mnogo više informacija. Mislim da imamo kritičnu masu dobrih igrača da napravimo dobru igru. U naredne dvije sedmice ćemo znati da li se trebamo pojačati", izjavio je Odović.

Odovića može radovati vijest da su Tomislav Tomić i Josip Kvesić, igrači kojima je isticao ugovor krajem sezone, dogovorili produženje ugovora do 2016. godine, dok se s druge strane ne nazire povratak Srđana Stanića koji je pretrpio tešku povredu koljena.

"Tomić i Kvesić su kvalitetni igrači koji bitno utiču na igru Željezničara. Veoma mi je drago što su produžili ugovore. Stanić još uvijek ne može početi s treninzima jer se radi o specifičnoj povredi. Nadamo se da će za 20 do 30 dana početi lagano trenirati. On je još jedan važan igrač na kojeg računamo da će nam pomoći u ispunjenju ovosezonskih ciljeva, posebno u nastojanjima da izborimo plasman u evropska takmičenja", rekao je Odović.

Odović će na pripremama raspolagati sljedećim igračima: Marijan Antolović, Vedran Kjosevski, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija - Benjamin Čolić, Mladen Zeljković, Aleksandar Kosorić, Jasmin Bogdanović, Faris Fejzić, Antonio Asanović, Josip Kvesić, Edin Hadžović, Eldar Hasanović, Tomislav Tomić, Nedim Mekić, Enis Sadiković, Damir Sadiković, Dino Hasković, Amer Hiroš, Kerim Memija, Sead Bučan, Srđan Stanić (povrijeđen), Nemanja Lekanić, Senad Kašić, Riad Bajić, Edi Baša, Anes Nuspahić, Juan Manuel Varea, Dženis Beganović i Nedo Turković.

Igrači Željezničara će trenirati u Sarajevu do srijede, 14. janaura, a zatim će nastaviti pripreme u Međugorju, gdje će ostati do 24. januara.