Nogomet
100

Odović najavio ofanzivnu igru, Antolović priželjkuje uvjerljivu pobjedu

Piše: D. B.
(Foto: Klix.ba)
Na stadionu Hiberniansa u Paoli na Malti održana je konferencije za medije FK Željezničara uoči sutrašnje prve utakmice 1. pretkola Evropske lige u kojoj će Plavi odmjeriti snage sa malteškim predstavnikom Balzanom.

Novinarima su se na konferenciji za medije obratili šef stručnog štaba FK Željezničar Milomir Odović i prvi golman ekipe Marijan Antolović.

Odović je na početku otkrio najnovije informacije o povredi Kerima Memije.

"Memija je izuzetno važan igrač za ekipu, može igrati na dvije pozicie. Međutim, o njegovom statusu će odlučiti ljekarski tim. U svakom slučaju će biti na klupi", jasan je bio Odović.

On se nada da će njegovi izabranici pokazati ono najbolje od sebe na terenu.

"Želio bih da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Ne poznajemo protivnika i ligu, ali je na nama da pružimo maksimum. S ovom ekipom sam dovoljno dugo, dobro igramo, nismo izgubili u protekloj polusezoni. Imamo našu prepoznatljivu igru i nadam se da ćemo je prikazati sutra. Mi definitivno imamo dobre individualce koji su ukomponovani u kvlaitetan tim. Nadam se dobrom rezultatu", rekao je trener FK Željezničar.

Plavi su analizirali protivnika i namjeravaju nametnuti svoju igru.

"Gledao sam četiri ili pet utakmica Balzana protiv ekipa s Malte, ali ne znam kakav kvalitet posjeduju. Naš cilj je da nametnemo svoj način igre, igrat ćemo ofanzivno", kazao je Odović.

Željezničar nije imao mnogo vremena za pripreme za evropske utakmice.

"Očekujem tešku utakmicu iz više razloga. Imali smo malo vremena da se pripremimo u kompletnom sastavu, Neki igrači su otišli, neki su bili na pripremama mlade reprezentacije, pa smo imali svega 10 dana da se zajedno spremimo za ovu utakmicu", riječi su trenera Plavih.

Novinarima se potom obratio i golman Marijan Antolović.

"Ovo je bitna utakmica za Balzan, ali i za nas. Igramo evropske utakmice već nekoliko godina, ali dosad nismo napravili neki rezultat, Dat ćemo sve od sebe za plasman u drugi krug", izjavio je Antolović.

Visoke temperature na Malti neće biti problem.

"Nije lako, sparina je, ali smo trenirali u sličnim uvjetima. Ostavit ćemo sve po strani kako bismo se fokusirali na utakmicu", rekao je golman Željezničara.

Potcjenjivanja protivnika u sutrašnjoj utakmici neće biti.

"Imali smo neugodnih iskustava i nećemo nikoga potcjenjivati. Ući ćemo maksimalno ozbiljno u utakmicu od prve minute, favoriti smo i sve je na našoj strani", istakao je prvi golman tima sa Grbavice.

On priželjkuje uvjerljivu pobjedu i rješavanje pitanja putnika u 2. pretkolo već u ovom prvom meču.

"Uvjerljiva pobjeda bi bila najbolji rezultat, ali se unaprijed ne može pobijediti. Dat ćemo sve od sebe, a da li će biti dovoljno, vidjet ćemo. Ima još jedna utakmica u Sarajevu. Pokušat ćemo sve riješiti sutra", poručio je Antolović.

Odović je još jednom naglasio da neće biti lako eliminisati Balzan.

"Računamo na njihov mentalitet, znamo odakle dolaze. Bit će izazov odgovoriti Balzanu na pravi način", upozorio je Odović.

Šef stručnog štaba bh. predstavnika je izrazio zadovoljstvo što je prvi tim iz prošle sezone i dalje u klubu, a zadovoljan je i pojačanjima.

"Svih 11 igrača je ostalo iz prve postave, to me raduje. Poseban problem je što mladi reprezentativci nisu imali više do tri dana odmora. To je razlog što je Memija povrijeđen. Novi igrači se uklapaju, neki brže, a neki sporije. Trenutno imamo 14 zaista konkurentnih igrača", rekao je iskusni nogometni stručnjak.

Početni sastav za sutrašnju utakmicu nije želio otkriti.

"Ne volim govoriti o imenima, vidjet ćemo sutra", završio je Odović.

Utakmica Balzan - Željezničar se igra sutra navečer na stadionu Hiberniansa u Paoli na Malti s početkom u 17:45 sati.