Nogomet
261

Odović: Moramo iskoristiti svaku šansu; Bajić: Idemo po dobar rezultat

Piše: D. B.
Nogometaši Željezničara danas putuju u Mađarsku gdje će sutra odigrati prvu utakmicu drugog pretkola Evropske lige protiv Ferencvaroša. Plavi su oprezni, ali i optimistični.
Milomir Odović (Foto: Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Klix.ba)

Šef stručnog štaba FK Željezničar Milomir Odović je istakao da Plavi neće igrati defanzivno i da moraju iskoristiti svoje šanse.

"Svako i najmanje opuštanje ekipe poput Ferencvaroša kažnjavaju. Moramo biti maksimalno ozbiljni i dobro izgledati kao tim. Svaki igrač na svojoj poziciji treba odgovoriti zahtjevima. Moramo kvalitetno držati loptu, ne smijemo se povlačiti i svaku priliku koja nam se ukaže trebamo iskoristiti. Nemamo imperativ da žurimo, mislim da će odlučiti nadmudrivanje na sredini terena", jasan je bio Odović.

Riad Bajić (Foto: Klix.ba)
Riad Bajić (Foto: Klix.ba)

Napadač Željezničara Riad Bajić respektuje protivnika, ali vjeruje da njegov tim uz ispravan stav može do pozitivnog rezultata.

"Znamo o kakvom protivniku se radi, bit će veoma teško, ali u Budimpeštu idemo da napravimo dobar rezultat. Mi moramo odigrati bolje nego protiv Balzana i na terenu dati i više od svojih mogućnosti. Ne sumnjam da ćemo to učiniti", izjavio je Bajić.

Utakmica Ferencvaroš - Željezničar se igra sutra od 20:30 sati.