Nogomet
30

Odović: Iznenađen sam odlukom, ali želim da ekipa što prije bude na pravom nivou

Piše: D. B.
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šezdesetogodišnji bh. nogometni stučnjak Milomir Odović smijenjen je jučer s funkcije šefa stručnog štaba FK Željezničar. U razgovoru za portal Klix.ba je rekao da ga je odluka čelnika kluba iznenadila kao i da želi da se ekipa što prije vrati na pobjednički kolosijek.

"Iznenađen sam, ali ljudi koji vode klub imaju pravo na takve poteze. U ovom trenutku ne bih da se osvrćem na to zbog mira u klubu, jer želim da što prije ekipa bude na pravom nivou", izjavio je Odović za portal Klix.ba.

Istakao je dobru saradnju s igračima i navijačima, na šta je posebno ponosan.

"Imao sam odličnu saradnju sa igračima, uključujući Bajića i Kvesića koji više nisu u klubu. Zaista mi je veliko zadovoljstvo što pripadam klubu sa tako sjajnim navijačima kao što su Manijaci. Oni su najbolji navijači u BiH. Drago mi je zbog njihove podrške", rekao je sada već bivši trener Plavih.

On i dalje vjeruje da Željezničar može napraviti dobar rezultat u ovoj sezoni, ali uz kvalitetna pojačanja.

"Kada je ekipa kompletna, definitivno može mnogo, jer je čine kvalitetni nogometaši. Ipak, potrebna su tri ili četiri pojačanja da tim bude onaj pravi", jasan je bio Odović.

Planova za nastavak trenerske karijere zasad nema.

"Kad si u Željezničaru, klubu u kojem si proveo 20 godina, fokusiran si samo na to, tako da sada nemam ništa u planu. Moje misli i planovi su bili vezani samo za Željezničar. Sada mi je potreban mali odmor prije svega, a kasnije ćemo vidjeti šta će biti", završio je Odović.

Željezničar se nakon sedam odigranih kola nalazi na desetom mjestu na tabeli sa osam osvojenih bodova. Naredni protivnik je Olimpic.