Nogomet
86

Odović i Kjosevski oprezni uoči duela s Veležom, ali očekuju trijumf

Piše: D. B.
U prostorijama FK Željezničar je danas održana konferencija za medije uoči utakmice 5. kola BHT Premijer lige BiH u kojoj Plavi u nedjelju dočekuju mostarski Velež. Novinarima su se obratili trener Željezničara Milomir Odović i golman Vedran Kjosevski.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Ovo je susret dva kluba s velikom tradicijom. U ovom trenutku su bodovi važni za obje ekipe. Mi smo nakon dva poraza uspjeli u dvije utakmice ostati neporaženi i sada se pokušavamo vratiti na pravi kolosijek. Imali smo sedam dana za pripreme i kvalitetno smo ih iskoristili", izjavio je Odović.

Za susret s Veležom će moći računati na sve igrače.

"Što se tiče igračkog kadra, vidjet ćemo još koliko će biti spreman Hadžiahmetović. Ostali igrači su spremni, što me raduje", rekao je trener Željezničara.

Milomir Odović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Plavi su svjesni da ih protiv Veleža očekuje težak zadatak.

"Velež je klub s velikom tradicijom, ne sumnjam da će na Grbavici učiniti sve da dođe do bodova. Ipak, sve je do nas, meni je najvažnije da igramo dobro u kontinuitetu. Pozivam navijače da dođu i da nas bodre. Oni su značajan dio Željezničara i uz njihovu podršku je sve lakše", kazao je Odović.

Sporna utakmica u Širokom Brijegu nije ostavila negativan utjecaj na tim.

"Takve stvari se događaju u našoj ligi, nadam se da će to dodatno motivisati naše igrače da budu još jači. Ta utakmica je prošla, svašta je viđeno, no, sad nam je najvažnija ova utakmica s Veležom. Nadam se da ćemo dobro odigrati i biti na nivou", riječi su trenera tima s Grbavice.

Vedran Kjosevski (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vedran Kjosevski (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Nakon Odovića se novinarima obratio i golman Vedran Kjosevski, koji mijenja suspendovanog Marijana Antolovića.

"Utakmica će biti mnogo teža nego se očekuje. Ovo nije stvarna slika Veleža gledajući na poziciju na tabeli. Favoriti smo, ne bježimo od toga i nadamo se pobjedi", izjavio je Kjosevski.

On je protiv Širokog pružio odličnu partiju nakon ulaska u igru.

"Nadam se da ću prenijeti dobru formu iz te utakmice. Ipak, jedna utakmica ne čini golmana. Nadam se da ću dostojno zamijeniti Antolovića", završio je Odović.

Utakmica Željezničar - Velež se igra u nedjelju na stadionu Grbavica od 17 sati.