Nogomet
92

Odović i Antolović: Ferencvaroš kažnjava sve greške, moramo igrati borbeno

Piše: D. B.
Na stadionu Groupama Arena u Budimpešti održana je konferencija za medije FK Željezničar uoči suirašnje utakmice koju Plavi igraju protiv Ferencvaroša u okviru 2. pretkola Evropske lige. Medijima su se obratili šef stručnog štaba FK Željezničar Milomir Odović i prvi golman ekipe Marijan Antolović.

Odović je s respektom govorio o protivniku te je istakao da njegova ekipa mora borbeno igrati i mnogo trčati ako želi pozitivan rezultat.

"Igramo protiv kvalitetne ekipe u kojoj svaki pojedinac zna šta treba uraditi. Vrlo lako daju golove. Naša ekipa je mlada i moramo biti kompaktni, borbeni, mnogo trčati. Mi imamo mlade igrače i nadamo se da će moći prezentirati svoj kvalitet", izjavio je Odović.

Golman Željezničara Marijan Antolović se složio sa svojim trenerom u konstataciji da je Plavim sutra potrebno da igraju borbeno i da greške svedu na minimum.

"Nezahvalno je govoriti o slabim tačkama Ferencvaroša. To je jako dobra ekipa koja kažnjava sve greške. Ključ za nas u sutrašnjoj utakmici je da ne pravimo greške i da budemo veoma borbeni" rekao je Antolović.

On očekuje više posla na sutrašnjoj utakmici u odnosu na dvomeč protiv Balzana.

"Bit će više posla na golu nego u prošlom pretkolu. Ferencvaroš ima dosta kvalitenih igrača, ali se ja nadam da ću adekvatno odgovoriti, kao i moja ekipa", dodao je Antolović.

Utakmica između Ferencvaroša i Željezničara se igra sutra na stadionu Groupama Arena s početkom u 20:30 sati.