Fabio Capello
0

"Odnos Terryja i Bridgea nije moj problem"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello ističe da se u radu i ponašanju Johna Terryja nije promijenilo baš ništa nakon što je ostao bez kapitenske trake u reprezentaciji.

"Terry zna da više nije kapite i to je postala normalna situacija. On je kao i ostali igrači. Trenira jako dobro, pa ostat će isti igrač kakav je i bio. Razgovarao sam s njim i poručio mu da mora raditi iste stvari kao da je i dalje kapiten", kaže talijanski trener.

Na pitanje postoji li šansa da Terry ikada u budućnosti opet dobije vrpcu u reprezentaciji, odgovorio je kratko i jasno.

" Mislim da ne postoji! Naš sljedeći kapiten bit će Rio Ferdinand, a za prijateljsku utakmicu protiv Egipta u srijedu kapiten je Steven Gerrard."

Capello se nije upuštao u komentar subotnje utakmice na Stamford Bridgeu između Chelseaja i Manchester Cityja, odnosno uvertire u utakmicu, u kojoj je Wayne Bridge odbio pružiti ruku Johnu Terryju.

"To nije moj problem. U pitanju su njihovi privatni problemi", kaže Capello.

Bridge se zbog Terryjeve ljubave afere s njegovom bivšom djevojkom i majkom njegovog djeteta, odlučio oprostiti od reprezentacije. Postoji li šansa da ga Capello ipak jednom opet uvrsti u sastav?

"Vrata su mu uvijek otvorena, kao i mnogim drugim igračima. Recimo, Michaelu Owenu. Pratimo sve igrače."

Na kraju, potvrdio je da će Wayne Rooney, koji je zaradio masnicu na koljenu u nedjeljnoj finalnoj utakmici Carling Cupa, u kojoj je postigao odlučujući gol za pobjedu svog Manchester Uniteda protiv Aston Ville 2-1, biti spreman za dvoboj protiv Egipta u srijedu na Wembleyju.

"Rooney je trenirao s timom pola sata, nakon što je prvo radio druge stvari na treningu. Puno je šutirao na gol, sve je u redu s njime i bit će spreman za utakmicu", zaključio je Capello.