Safet Sušić
0

"Odlučio sam preuzeti rizik!"

Totalsport
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, 54-godišnji Safet Sušić, dao je novogodišnji intervju za pariški sportski dnevnik L'Equipe.

Govoreći o svom novom poslu, nakon što je u utorak jednoglasno od Upravnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine imenovan nasljednikom Ćire Blaževića, legendarni veznjak PSG-a (od 1982. do 1991. godine) je kazao:

"Izgleda da je to bilo neizbježno. Svaki put u proteklih deset godina kada bi tražili novog selektora, iz Nogometnog saveza BiH pristupali bi meni. Uvijek bi ti kontakti bili na njihovu inicijativu i uvijek bih ih odbijao. Umalo se to dogodilo i ovaj put. No, onda sam promislio i shvatio da danas BiH ima ekipu s kojom se da nešto postići. S toga sam odlučio riskirati", izjavio je Sušić posredno time odavši veliko priznanje svom prethodniku Ćiri Blaževiću, koji je iz amorfne i raspadnute grupe igrača do njegova dolaska stvorio ozbiljnu ekipu.

Nekoliko je igrača koje će uskoro voditi, konkretno Džeku, Ibiševića, Muslimovića, Misimovića, Pjanića i Spahića, Sušić nazvao "čudesnima".

Na pitanje bi li volio izbjeći francusku reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro 2012. godine, kamo mu je zadatak odvesti perspektivnu generaciju bosanskohercegovačkih nogometaša, Sušić je kazao:

"Francuska? Ne vidim zašto bismo se plašili Francuske!"

Na koncu, dosta je žuči Sušić prosuo po svom bivšem klubu PSG-u, koji mu nikad nije pružio trenersku priliku, iako se on više puta nudio. Posljedica je toga, otkriva, posvemašnja ravnodušnost prema klubu u kojem je igrao gotovo deset godina.

"Nadao sam se pozivu često, ali ga nikad nisam dobio. Šteta. Toliko su trenera doveli u 15 proteklih godina da doista mislim kako sam zaslužio priliku. Danas i dalje gledam utakmice PSG-a, ali me one čine indiferentnim."