Nogomet
6

Odlično otvorio novu sezonu: Dumić proglašen igračem utakmice protiv Heerenveena

Klix.ba
Dario Dumić postigao je pogodak u pobjedi N.E.C. Nijmegena protiv Heerenveena (2:1), nakon čega je proglašen za najboljeg igrača susreta, što je drugi put u prva tri kola nove sezone Eredivisije.

Dvadesetčetverogodišnji štoper pokazao je od odlaska iz Brondbyja da mu odgovara holandski fudbal, a na startu nove sezone igra odlično i u prva tri kola upisao je dvije asistencije i jedan pogodak.

"Odmah nakon dolaska u Holandiju, rekao sam da mi odgovara fudbal ovdje. Protekle polusezone i na početku ove sezone to se vidi. Ide sve bolje za sada. Samo se nadam se će se ovako nastaviti, a na ovaj način mogu se samo dodatno približiti svom krajnjem cilja. Zna se koji je to cilj", rekao je Dumić.

Dumić je pored gola imao još jednu veliku šansu za pogodak, dok je i u odbrani odradio odličan posao, zbog čega je proglašen igračem utakmice. Podsjetimo, također u utakmici prvog kola protiv Zwollea bio je igrač utakmice.

"Trudim se uvijek da odigram najbolje što mogu. Drago mi je da sam proglašen igračem utakmice. To mi je veliki motiv za dalje. Više volim kada drugi govore o mojim nastupima, a ovakve stvari pokazuju da sve ide najboljim putem", istakao je bosanskohercegovački štoper.

U finišu utakmice nakon duela s protivničkim napadačem Henkom Veermanom, na travi je ostalo ležati Dumić, no na svu sreću nije zadobio ozbiljniju povredu.

"Bio je to žestok duel s protivničkim igračem, ali na sreću nisam zadobio povredu. Brzo sam ustao i nastavio igrati bez problema", rekao je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Dumić je nedavno stekao pravo nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a selektor nacionalnog tima Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, istakao je da ozbiljno računa na Dumića, koji je od početka ove sezone i zamjenik kapitena u N.E.C. Nijmegenu.