Postigao pobjednički gol za Građane
1.2k

FOTO+VIDEO / Odlični Edin Džeko ponovo spasio Manchester City

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Edin Džeko ponovo je spasio Manchester City blamaže na svom stadionu. Bh. reprezentativac ušao je sa klupe i postigao pobjedonosni gol u utakmici protiv Tottenhama (2:1)

Nakon slabe predstave protiv Ajaxa sredinom prošle sedmice u okviru Lige prvaka, igrači Roberta Mancinija tražili su iskupljenje pred svojim navijačima. U prvim minutama Aleksandar Kolarov i Gareth Barry prijetili su golmanu Tottenhama ali bez konkretnih završnica.

S druge strance, ekipa Andrea Villasa-Boasa strpljivo je čekala što im se isplatilo u 21. minuti kada su došli u vodstvo zahvaljujući golu Stevena Caulkera.

Nakon toga, Građani su ponovo prijetili preko Carlosa Teveza i Pabla Zabalete, ali se rezultat do kraja prvog poluvremena nije mijenjao.

Napadali su igrači Manchester Cityja i početkom drugog poluvremena preko Kuna Aguera i Yaye Tourea. Upravo je dvojac kreirao izjednačujući gol na Etihadu. Bjelokoščanin je asistirao Argentincu koji je bez problema savladao golmana Friedela.

U 73. minuti u igru je ušao Edin Džeko te u veoma kratkom vremenu stvorio dvije dobre prilike za vodstvo Cityja. Prvo je šutirao glavom pored gola da bi drugi put kombinirao sa Aguerom čiji je šut golman Tottenhama bez problema odbranio.


Dzekoo by SpheraChannel

Upravo je Dijamant napravio potez utakmice. Primio je loptu negdje na protivničkoj polovini, dodao do jednog saigrača, utrčao u šesnaesterac te na čudesnu asistenciju Davida Silve matirao Friedela za vodstvo od 2:1. Bio je ovo Džekin sedmi gol u Premiershipu.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.

Premiership, 11 kolo:

Manchester City - Tottenham (Caulker 21, Aguero 65, Džeko 88)