Nogomet
23

Odličan vikend bh. internacionalaca u Češkoj: Mahmutović, Ljevaković i Mešanović izabrani za igrače utakmice

Piše: O. T.
Mahmutović, Mešanović i Ljevaković
Mahmutović, Mešanović i Ljevaković
U 17. kolu češke Syont lige tri bh. internacionalca Aidin Mahmutović, Admir Ljevaković i Muris Mešanović izabrani su za igrače utakmica.

Aidin Mahmutović (29) je sa Sigmom Olomuc na domaćem terenu remizirao protiv Bohemiansa. Bilo je 2:2, a Mahmutović je u debitantskom nastupu postigao gol i upisao asistenciju za svoj tim. Tako se bh. napadač pokazao kao odlično pojačanje za Sigmu u koju je stigao u januarskom prijelaznom roku kao posuđeni igrač Viktorije Plzen.

U pobjedi Teplica nad Pribramom (2:0) Admir Ljevaković (31) je ostvario isti učinak kao i Mahmutović - postigao je gol i upisao asistenciju, te zasluženo dobio nagradu za igrača utakmice. Ovaj veznjak je karijeru počeo u Čeliku, a u Teplice je stigao na ljeto 2007. godine i od tada nije mijenjao sredinu. Zajedno sa njim u ovom klubu boravio je i Edin Džeko.

Treći bh. internacionalac koji je u 17. kolu Syont lige dobio nagradu za igrača utakmice je napadač Muris Mešanović (25) koji igra za Slaviju iz Praga u koju je proteklog januara stigao iz Jihlave. Mešanović je kao debitant postigao prvi pogodak u pobjedi Slavije nad Brnom (2:0) što je njegov deveti gol u ligi i na listi strijelaca češkog prvenstva zauzima peto mjesto.

Tabela: