Nogomet
4

Odličan start BiH u Drugoj grupnoj fazi SP beskućnika u Amsterdamu

Klix.ba
Tim BiH u Drugoj grupnoj fazi Svjetskog prvenstva beskućnika u Amsterdamu slavio je protiv Škotske 8:6 (6:4) i protiv Kostarike 5:4 (0:2), a izgubio od Portugala 2:3 (2:2).

Protiv Škotske su se naši momci vratili iz minusa od dva gola i sa 4:6 preokrenuli na konačnih 8:6. U utakmici protiv Kostarike naš tim je gubio 0:2 i 1:3 i na kraju slavio sa 4:3. U porazu od Portugala naši momci su prokockali prednost od 2:0 i na kraju bili poraženi 2:3.

Danas su na rasporedu posljednje dvije utakmice u Drugoj grupnoj fazi SP, a BiH igra protiv Sjeverne Irske u 11:20 i protiv Perua u 15:40 sati.

Nakon ovih mečeva bit će poznata imena zemalja (po dvije prvoplasirane iz četiri grupe) koje su se plasirale u četvrtfinale SP. BiH reprezentacija trenutno zauzima treće mjesto u grupi i ima isto bodova kao drugoplasirana Škotska, ali Škotska je na drugom mjesto zato što naš tim ima jedno isključenje (plavi karton) više. Inače u slučaju istog broja bodova poredak odlučuje prvo manji broj plavih kartona, zatim međusobni omjer i tek na kraju gol razlika. Vjerujemo da će naši momci uspjeti ubilježiti nove pobjede i tako osigurati plasman u željeno četvrtfinale, a dalje ko zna.

Utakmicu protiv Sjeverne Irske možete pratiti u direktnom on line prenosu na linku https://www.homelessworldcup.org/tournament/watch-online/

Za BiH nastupaju Kenan Kikić, Fazil Hota, Sedin Ibrahimović, Boris Sedić, Amir Palislamović, Dževdet Musić, Mirsad Mehidić i Ramo Ramić.