Manuel Neuer u suzama
0

"Odlazim jer želim igrati u Ligi prvaka"

Totalsport
Manuel Neuer (Foto: Reuters)
Manuel Neuer (Foto: Reuters)
Prvi golman njemačke nogometne reprezentacije Manuel Neuer (25) održao je konferenciju za novinare na kojoj je objasnio razloge zbog kojih će ovo ljeto napustiti Schalke, klub u kojem je počeo karijeru.

Neuer je odbio produžiti ugovor koji mu vrijedi do ljeta 2012., a kako ga ne bi izgubio sljedeće godine bez ikakve odštete, Schalke će ga definitivno unovčiti u predstojećem prijelaznom roku. Njemački mediji navode da će se cijena za Neuera kretati oko 20 miliona eura.

"Želio sam biti iskren i objasniti razloge svoga odlaska", rekao je suznih očiju Neuer u uvodu konferencije za novinare koja je izazvala ogroman interes.

"Želim se dalje razvijati i napraviti novi veliki korak u svojoj karijeri. Želim nastaviti igrati u Ligi prvaka, na najvišoj razini", objasnio je Neuer.

Priznao je Neuer da je svjestan da će svojim potezom vjerovatno izazvati ljutnju Schalkeovih navijača s kojima je kao tinejdžer redovno bio na tribinama u Gelsenkirchenu, gradu u kojem je i rođen.

"Neću imati problema s time ako će mi navijači zviždati. Neće mi biti drago, ali profesionalac sam", rekao je Manuel Neuer.

Već se duže vrijeme spominje kako je praktično siguran Neuerov prelazak u Bayern. On sam to nije htio komentirati, ali je sportski direktor Schalkea Horst Heldt potvrdio da su iz bavarskog kluba zatražili sastanak.

"Bayern je tražio sastanak, ali odgovorili smo da to u ovom trenutku nije moguće zbog važnih utakmica koje nas čekaju. Ali, do sastanka će sigurno doći", naglasio je Heldt.