Trener Montpelliera
0

"Odlazak Spahića u Arsenal je kafanska priča"

Totalsport
Emir Spahić u sredini (Foto: Reuters)
Emir Spahić u sredini (Foto: Reuters)
Trener Montpelliera Rene Girard demantirao je špekulacije o transferu bosanskohercegovačkog reprezentativca i kapitena, uskoro 30-godišnjeg Emira Spahića u Arsenal.

Nekoliko medija izvjestilo je kako Arsenal pregovara sa Spahićem, koji je u Montpellier stigao prošlog ljeta iz moskovskog Lokomotiva, potpisavši tada jednogodišnji ugovor. No, Spahić je svojim predstavama na terenu oduševio svoje poslodavce, koji su s njime u januaru ove godine produžili ugovor do 2014. godine...

"Telefonski sam razgovarao s Arseneom Wengerom, koji je uvijek izravan i iskren. Spahić je igrač Montpelliera i tačka. Nema govora o njegovom odlasku, sve ostalo su kafanske priče", kaže Rene Girard, inače, bivši selektor francuske U-21 reprezentacije.

Montpellier je prije dvije sezone izborio promociju u prvu ligu, a prošle sezone je senzacionalno dugo vremena bio čak i u utrci za naslov prvaka. Na kraju je ovaj klub okončao nastup u prvenstvu na petom mjestu, s devet bodova manje od prvaka Marseillea.

Ovoga ljeta su Montpellier već napustila dvojica vrlo bitnih igrača, Alberto Costa (Valencia) i Victor Hugo Montano (Rennes). Girard bi jako teško podnio odlazak još jednog krucijalnog igrača...