Emir Spahić
0

"Odigrat ćemo bolje nego u Švedskoj"

Sarajevo-x.com
Emir Spahić, jedan od najvažnijih igrača u našoj fudbalskoj reprezentaciji i istinski lider ove generacije reprezentativaca, kaže, da u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici sa Njemačkom naši ne mogu ponoviti lošu igru kao u Štokholmu.

“Igrali smo u kombiniranom sastavu. Žao mi je što smo u Švedskoj izgubili 2:4, te u takvom odnosu snaga na terenu nismo obradovali naše mnogobrojne navijače”, rekao je kapiten Spahić, te naglasio:

“Dobro je što je selektor pružio priliku pojedinim igračima. Prijateljske utakmice i jesu za provjere pojedinaca i uigravanje ekipe. No, svima nam je stalo da ne gubimo ni u pripremnim susretima”.

Poslije razočarenje u švedskoj prijestolnici atmosfera među reprezentativcima se popravila.

“Tačno, bili smo utučeni porazom, ali smo se već nakon prvog treninga, ovdje u Frankfurtu, okrenuli utakmici sa Nijemcima. Veliki je izazov igrati protiv trostrukog prvaka svijeta. Maksimalno smo motivirani za utakmicu. Nadam se da će i Salihović biti spreman, odnosno da ga prestati boljeti leđa. Prema posljednjim informacijama, Salihović bi trebao biti spreman za utakmicu”, istakao je Spahić za SCsport.ba.

On je rekao da ne želi prognozirati rezultat u meču sa Nijemcima, ali ističe da če ekipa odigrati borbeno i da reprezentacija može ostati neporažena u Frankfurtu.

"Nadam se da ćemo sutra obradovati veliki broj navijača koji su najavili dolazak na stadion. Kako smo informirani bit će ih preko 20.000 na tribinama. Ponovit ću. Odigrat ćemo bolju utakmicu nego je to bio slučaj prošle subote u Švedskoj”, kazao je kapiten naše selekcije.