Velež preuzeo vrh
0

'Odigrali smo izvanredno u Trebinju'

Piše: E. Isanović
„Idemo od utakmice do utakmice sa ciljem da skupimo što više bodova. Na polusezoni ćemo podvuči crtu i konkretno odrediti ambicije. Želja mi je da navijačima omogućimo užitak i radost“.

Nakon 5. kola Premijer lige BiH lider prvenstvene tablice je mostarski Velež sa 13 bodova. Doduše isti broj bodova skupio je i Borac, ali su „Rođeni“ ubijedljivo najefikasniji tim sa petnaest postignutih pogodaka. Samo najveći optimisti očekivali su tri boda u gradu na Trebišnjici. Ipak, tako nije mislio Abdulah Ibraković koji je ponovo postavio odličnu taktiku. Evo što je odmah nakon meča za naš portal rekao strateg Veleža Abdulah Ibraković:

„ Odigrali smo odličnu utakmicu, prezadovoljan sam igrom svojih izabranika“, nije skrivao emocije prvi šef struke Mostaraca.

Napravili smo veliki uspjeh, igrači su pokazali karakter. Cilj su uvijek otići što dalje, biti bolji. Želimo iz utakmice u utakmicu graditi igru, a kao posljedica toga doći će i rezultat. Iako su nam govorili da je teško igrati na Policama domaćin je bio izuzetno korektan. Stvarno nemam riječi. Ipak, veliku mrlju na ovaj dvoboj bacio je glavni sudija iz Sarajeva, Adnan Pervan. Naime, igračima Veleža podijelio je devet žuti kartona i samo je čekao priliku da dodijeli i crveni. Siguran sam da bi dosudio i jedanaesterac da je imao priliku. Moji igrači ostavili su srce na travnjaku i na kraju su nagrađeni, kaže Ibraković.

U čemu u igri vidite najveći iskorak?

Prije svake utakmice analiziramo suparnika i pokušavamo pronaći mane. To smo uradili i ovaj put i vjerovatno smo igrom iznenadili domaćina. Igrači bez oklijevanja ulaze u duel, igraju agresivno, pametno i disciplinovano. To su velike odlike. Imamo koheziju u svlačionici. Sve nabrojano dovelo je do toga da smo prvi na tabeli.

Imate li šampionske ambicije?

O tome sada ne razmišljamo. Idemo od utakmice do utakmice sa ciljem da skupimo što više bodova. Na polusezoni ćemo podvuči crtu i konkretno odrediti ambicije. Želja mi je da navijačima omogućimo užitak i radost.