Nogomet
0

Odbijena žalba Real Madrida na Ramosovu suspenziju

Totalsport
Sergio Ramos (Foto: Arhiv/AFP)
Sergio Ramos (Foto: Arhiv/AFP)
Žalbena komisija Španskog nogometnog saveza odbacila je žalbu Real Madrida na kaznu od pet utakmica suspenzije Sergiju Ramosu zbog vrijeđanja sudije i crvenog kartona.

Nakon poraza u prvom meču osmine finala Kupa kralja protiv Celte 2-1, Real Madrid je u uzvratu slavio s 4-0 uz hat-trick Cristiana Ronalda i plasirao se u četvrtfinale. Ramos je na utakmici odigranoj u srijedu prvi žuti karton dobio u 42. minuti, a drugi, odnosno isključujući crveni, u 72. minuti, zbog neopreznog podizanja kopačke pri padu, koja je pogodila Celtinog igrača u bradu.

Ramos je sudiju Miguela Ayzau i njegove pomoćnike prozvao ''besramnim lopovima'', smatrajući da su konstantno donosili odluke na štetu njegove ekipe. Kasnije se ispričao i pokajao, ali sudijski izvještaj svejedno je završio na stolu Disciplinske komisije Španskog nogometnog saveza, koja je Ramosa kaznila s pet utakmica zabrane nastupa.

Žalbena komisija potvrdila je odluku Disciplinske, uz obrazloženje da nije u mogućnosti smanjiti kaznu, jer je istu, ranije u sezoni, dobio i igrač Espanyola - Sergio Garcia.

"Također, videosnimke pokazale su da je igrač Reala bio jako vulgaran prema glavnom sudiji susreta, a takav se rječnik ne bi trebao tolerirati na sportskim borilištima", prenosi španska Marca.

Realov igrač propustit će prvenstvene utakmice protiv Osasune, Valencije i Getafea, kao i obje četvrtfinalne utakmice Kupa kralja protiv Valencije.