Zbog nedostatka dokaza
0

Odbačene optužbe protiv Criscita: Sretan sam i bijesan

Totalsport
Domenico Criscito
Domenico Criscito
Zbog nedostatka dokaza u utorak su odbačene optužbe za namještanje utakmice Genoe i Sampdorije iz maja 2011. godine protiv italijanskog nogometaša Domenica Criscita.

Lijevi stoper ruskog prvaka Zenita, zajedno s još trojicom optuženih, Darijom Dainellijem, Omarom Milanettom i Rodrigom Palaciom, oslobođen je optužbi da je učestvovao u namještanju gradskog derbija između Genoe i Sampdorije u maju prošle godine.

"Sretan sam jer je ovo velik dan za mene. No, u isto vrijeme sam vrlo bijesan jer sam propustio priliku za nastup na Euru premda sam cijelo vrijeme tvrdio da sam nevin. Hoću li tražiti odštetu? Ne, to nikada nije bila opcija. Pokušavam prihvatiti ovu situaciju što hladnokrvnije iako je ovo bilo jedno strašno iskustvo", izjavio je Criscito za Sky Sport Italiju.

Iz Italijanskog saveza su zajedno s selektorom Cesareom Prandellijem sve uvjeravali da Criscito nije odstranjen iz kadra nacionalne ekipe zbog optužnice nego "jer se neće moći opustiti i potpuno posvetiti nastupima".

"Prirodno je da ste napeti u ovakvim situacijama, ali kao profesionalac sve ostavljam izvan terena. Zašto sada nisam pozvan u reprezentaciju – ne znam. Koncentriran sam na Zenit i ako nastavim s dobrim igrama u Rusiji i u Ligi prvaka, vjerujem da ću opet biti pozvan", zaključio je Criscito.