Pogodio i Torres
0

Od tri najveća januarska transfera još samo Džeko bez gola

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Fernando Torres obećao je pregršt pogodaka navijačima Chelseaja nakon što je napokon skinuo "prokletstvo" tromjesečne golgeterske apstinencije.

Čak 734 minute čekalo je 50 miliona funti vrijedno pojačanje londonskoga kluba na prvijenac u dresu tima kojoj se priključio u januarskom transferu iz Liverpoola.

"Četrnaest utakmica bez gola nije početak kojem sam se nadao. Ovo prvi od mnogih, barem se nadam", kazao je strijelac drugoga gola u 3-0 pobjedi protiv West Hama.

"Nije lako priključiti se i adaptirati na novu i ovako jaku ekipu u januaru. No, naporno radim, a na svemu mogu zahvaliti samo saigračima. Tražili su me u zadnjim utakmicama, bez njih ne bih zabio. Sada sam skinuo dio pritiska. Navijači? Strpljivi su bili sa mnom. Njih sam više žalio nego sebe samoga, želio sam im dokazati da mogu zabiti."

Od tri najveća transfera januarskog prelaznog roka u Engleskoj, samo još bh. reprezentativac Edin Džeko nije uspio postići gol u Premiershipu. Andy Caroll je postigao prva dva gola baš u duelu sa Manchester Cityjem, dok je prokletstvo sa sebe skinuo i španski centarfor.