Derbi kola Premijer lige BiH
0

Očekuje se nekoliko stotina navijača Čelika na Koševu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U poslijepodnevnim satima veliki broj navijača i simpatizera nogometnog kluba Čelik uputio se prema Sarajevu gdje će pratiti derbi utakmicu 1. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u kojoj će ekipa sa Koševa ugostiti ekipu Čelika.

Na parkingu ispred Gradske Arene u Zenici bilo je parkirano pet autobusa koji su popunjeni do posljednjeg mjesta sa najvjernijim navijačima zeničkog premijerligaša.

Navijače Čelika na put prema Sarajevu došao je ispratiti veliki broj građana koji kako kažu nisu propustili niti ijedan derbi susret.

"Derbi utakmice u kojima smo uživali, svaki navijač, pravi, iskreni, morao je posjetiti. Nije bitno kako smo išli, bilo je i šverca u vozovima, ali smo znali otići i uživati u derbiju i glas izgubiti, a rezultat je tu bio najmanje bitan.", ispričao nam je stariji navijač Čelika, koji je došao ispratiti navijače iz Zenice.

Prije ulaska u autobuse, navijači su pretresali pripadnici policije koja će ih pratiti do Sarajeva i u povratku prema Zenici. Navijači Čelika večeras neće plaćati ulaz na Koševo zbog dogovora klubova iz Zenice i Sarajeva, gdje će navijači Čelika prilikom gostovanja imati slobodan ulaz na Koševo, a navijači Sarajeva na stadion Bilino Polje.