FIFA-in gaf o bh. selekciji
0

'Obratite pažnju na igru Hasana Salihamidžića!'

Sarajevo-x.com
U analizi 5. grupe fudbalskih selekcija koje se natječu u kvalifikacijama za predstojeće Svjetsko prvenstvo 2010. u teksto objavljenom na FIFA-inoj službenoj stranici došlo je do novinarskog propusta i neprovjerenosti informacija.

Naime, u analizi i najavi predstojećih susreta 5. grupe u kojoj se nalazi i selekcija Bosne i Hercegovine, novinari FIFA-ine službene stranice predlažu da se prilikom susreta BiH -Belgija posebna pažnju obrati na igru Hasana Salihamidžića, igrača italijanskog Juventusa.

'Igrači na koje treba obratiti pažnju u utakmicama pete grupe su David Villa (ESP), Andres Iniesta (ESP), Cesc Fabregas (ESP), Sergio Ramos (ESP), Nihat Kahveci (TUR), Emre Belozoglu (TUR) i Hasan Salihamidzic (BIH)', stoji u FIFA-inoj najavi.

Sve bi bilo dobro da su stručnjaci iz Svjetske fudbalske asocijacije dva puta provjerili informaciju, te tako otkrili da se Hasan Salihamidžić prije više od dvije godine oprostio od fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se u nastavku teksta naziva 'autsajderskom selekcijom koja ipak zna zadati udarac', te navodi se da bi favoriti trebali biti spremni i za susrete sa bh. selekcijom.

Nogometaši BiH jučer su u Sarajevu započeli pripreme koje će trajati do odlaska u Belgiju 27. marta. Susreti sa Belgijom na rasporedu su 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici.

Reprezentacija BiH nakon četiri utakmice u grupi 5 kvalifikacija zauzima četvrto mjesto na tabeli sa šest bodova. Belgija je treća sa jednim bodom više.