Moguća otmica
0

Obi Mikel: Molim vas pustite mog oca

Totalsport
Obi Mikel
Obi Mikel
Chelseajev nigerijski nogometaš John Obi Mikel poslao je javnu poruku potencijalnim otmičarima njegova oca Michaela Obija. Zamolio ih je da puste njegova oca iz zatočeništva.

Michael Obi nije se u petak vratio kući s posla nakon čega je proglašen nestalim. Međutim, još uvijek nije definitivno sigurno da je otet.

"Još uvijek nismo čuli ništa o ocu, niti smo primili bilo kakav telefonski poziv. Onog ko drži moga oca ili zna gdje se nalazi, molim da me nazove. Molim vas pustite ga. Moj tata je star čovjek koji nikom nije učinio ništa nažao", poručio je Obi Mikel u intervjuu za Sky Sports News.

Objasnio je potom i koliko se često događaju otmice u njegovoj domovini.

"To se često događa, ali ne u sjevernom, već u istočnom dijelu Nigerije. Jos u kojem živi moja porodica je vrlo sigurno mjesto, tako da je ovo za mene pravi šok. Mislim da je slučaj otmice mog oca prvi takav u sjevernom dijelu zemlje".

Iako je vijest o očevom nestanku saznao uoči utakmice protiv Stokea u nedjelju, Obi Mikel je odlučio igrati.

"Bilo mi je stvarno teško. Menadžer Andre Villas-Boas me je pitao želim li igrati. Odgovorio sam mu potvrdno jer nisam želio iznevjeriti saigrače, ali ni svoju porodicu. Znam da bi mami bilo žao da sam odbio igrati. Većina saigrača nije znala šta se dogodilo, nisam htio da me žale, samo sam htio igrati", kazao je 24-godišnji veznjak i tužno zaključio:

"Ne znam što činiti u ovom trenutku. Teško mi je".